Setari Cookie-uri

Serban Copot: Mondenul de aici este doar o gluma provinciala

Se stiu multe lucruri despre Hiena, solistul formatiei Animal X, se stiu insa mai putine lucruri despre Serban Copot, activistul pentru un mediu mai curat. Numit nu cu mult timp in urma ambasador al Romaniei in campania internationala Play to Stop- Europe for Climate, cantaretul Serban Copot ne-a raspuns la cateva intrebari referitoare la activitatile sale recente dar si la felul in care moda verde isi face simtita prezenta in Romania.

In 2006 ai dat startul unui proiect ONG-ist ”Generatia Verde” alaturi de colegii din formatie. De la ce a plecat acest proiect? In ce masura v-a ajutat faima pe care o aveti sa duceti la indeplinire proiectele Asociatiei Generatia Verde?

A plecat de la ideea de a face ceva in legatura cu indiferenta fata de problemele naturii din Romania. Faptul ca suntem persoane publice a contribuit decisiv la infiintarea acestei asociatii si la promovarea ei. Ne-am dorit ca timpul petrecut pe TV sau prin reviste sa nu fie dedicat subiectelor gen „mi-am luat nu stiu-ce ceas nou, sau nu stiu ce masina” ci sa fie dedicat unor subiecte care au importanta pentru noi. Natura ne-a fascinat de mici copii, dar momentul care a declansat hotararea de a infiinta Generatia Verde a survenit in urma expeditiilor pe care le-am intreprins cu baietii prin Delta Dunarii incepand cu 2004. Gunoaiele, braconajul, poluarea, distrugerea continua a Deltei ne-a determinat sa reactionam. Reactia noastra s-a numit Generatia Verde.

La momentul actual, Generatia Verde incearca sa popularizeze in randul tinerilor Calculatorul Amprenta CO2, un program ce calculeaza emisiile personale de CO2. Care a fost pana acum raspunsul tinerilor la aceasta initiativa? In ce proiecte se va implica Generatia Verde in viitorul apropiat?
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.