Setari Cookie-uri

Cinci sute de microfictiuni despre lumea in care traim

Distins in 2007 cu premiul France Culuture/Telerama, romanul juxtapune povestile cotidiene, pe cat de banale, pe atat de fascinante a sute de personaje – de la jurnalistul cinic la batranul pedofil, de la profesorul blazat la copilul nedorit de parinti.

Distins in 2007 cu premiul France Culuture/Télérama, romanul juxtapune povestile cotidiene, pe cat de banale, pe atat de fascinante a sute de personaje – de la jurnalistul cinic la batranul pedofil, de la profesorul blazat la copilul nedorit de parinti. Cititorul parcurge cartea ca si cum ar parcurge o multime: recunoaste unele fete si, din cand in cand, pare sa isi recunoasca propria silueta.

Régis Jauffret este unul dintre marile nume ale literaturii franceze contemporane, fiind cunoscut si in spatiul romanesc prin cele doua romane traduse anterior, Poveste de iubire si Case de nebuni. Nascut in Marsilia, in 1955, Jauffret s-a afirmat in literatura franceza prin romanele Univers, univers (2003), distins cu premiul Décembre, si Asiles de fous/Case de nebuni (2005), distins cu premiul Femina. In 2007, romanul Microfictiuni a fost distins cu premiul France Culture/Télérama si premiul pentru umor negru Xavier Forneret.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Martie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.