Setari Cookie-uri

Cinci sute de microfictiuni despre lumea in care traim

Distins in 2007 cu premiul France Culuture/Telerama, romanul juxtapune povestile cotidiene, pe cat de banale, pe atat de fascinante a sute de personaje – de la jurnalistul cinic la batranul pedofil, de la profesorul blazat la copilul nedorit de parinti.

Editura Vellant anunta aparitia in librarii a volumului „Microfictiuni”, de Régis Jauffret, in traducerea Irinei Mavrodin.

Cartea, pe care autorul a subintitulat-o roman, contine, de fapt, cinci sute de micronaratiuni tragicomice, aparent independente una de cealalta, fiecare de o pagina, care converg intr-un tablou ironic si fara compromisuri al societatii contemporane. Régis Jauffret s-a jucat cu microfictiunile, creand o adevarata enciclopedie a maniilor, a obsesiilor si a disperarii, aranjandu-le alfabetic (de la „Acoperisul lumii” la „Zoo”) si construind din toate aceste polaroide o perspectiva ametitoare asupra conditiei umane urbane.

Pentru Irina Mavrodin, lectura „Microfictiunilor” inseamna „intrarea intr-o Comedie umana a societatii noastre, scrisa de un Balzac al zilelor noastre, a unei societati a frustrarii dusa la limita tragicului, a unei societati a disperarii, a depresiei, a angoasei, a atacului de panica. E o societate de sinucigasi, dar si de ucigasi, de maniaci si de obsedati de tot felul, manii si obsesii exercitate cu o incredibila consecventa si creatoare fantezie in raporturile interumane de toate felurile: intre partenerii unui cuplu, intre parinti si copii, intre bunici si nepoti, intre stapan si sluga, intre inalt functionar si functionar inferior etc. etc. “

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Martie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.