Setari Cookie-uri

Walter Kirn: Sus, in aer

Ryan Bingham zambet perfect tip George Clooney locuieste in Aerocosm. Adica in lumea hotelurilor de aeroport, a business class-ului, a cluburilor exclusiviste, a prieteniilor la minut si a sexului ergonomic. Meseria lui este sa concedieze oameni, dar in stilul societatii de consum: vanzandu-le iluzii. Ryan isi uraste slujba, dar adora Aerocosmul.

Vorba editorului Publicat chiar inainte de atentatele din 2001, romanul lui Walter Kirn anticipeaza in mod socant criza financiara si drama concedierilor masive. O carte vizionara despre ,,copiii corporatismului”, Sus, in aer este si o satira muscatoare la adresa capitalismului de plastic.

,,Un roman plin de umor… Dar sub pojghita lui sclipitoare pandeste intrebarea: nu cumva, facand totul pentru un scop, ne instrainam complet de noi insine?“
Minneapolis Star-Tribune

,,Sus, in aer arunca pur si simplu in aer valorile Americii corporatiste. Ironia ingenioasa a lui Kirn matura intregul peisaj contemporan, cu gratie si, uneori, empatie.”
The Wall Street Journal

,,O carte de o inteligenta taioasa, cu suspansul unui roman de John Grisham.”
Time Out New York

Scriitorul american Walter Kirn s-a nascut in 1962. A absolvit Princeton University, cu o diploma in literatura engleza, in 1983. A debutat la douazeci si opt de ani, cu volumul de povestiri My Hard Bargain. Acestuia i-au urmat romanele She Needed Me (1992), Thumbsucker (1999; ecranizat in 2005 de regizorul Mike Mills, cu Keanu Reeves si Vince Vaughn in rolurile principale), Sus, in aer (Up in the Air, 2001; Editura ALLFA, 2011; ecranizat in 2009 de regizorul Jason Reitman, cu George Clooney in rolul principal), Mission to America (2005), The Unbinding (2006), Lost in the Meritocracy: The Overeducation of An Overachiever (2009). Ca jurnalist, a publicat in Time, New York Magazine, The New York Times Book Review. A fost de asemenea corespondent cultural al BBC si profesor de tehnici de redactare la University of Montana.

Vorba autorului ,,Filmul Sus, in aer seamana cu romanul meu exact asa cum seamana doi frati: au aproximativ acelasi cod genetic. Dupa ce ai citit cartea, sa vezi filmul e ca si cum te-ai plimba printr-o tara straina, despre care ai citit o cronica de calatorie. Si reciproca e valabila.”

Editura ALL


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Martie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.