Setari Cookie-uri

Un atlas al dorintelor zadarnice

Romanul Un atlas al dorintelor zadarnice va fi lansat sambata, 28 mai, la 18:30 in cadrul targului Bookfest, la standul Humanitas.

Autor: Anuradha Roy
Traducere din engleza de Irina Bojin

Editura: Humanitas Fiction
Colectia: Raftul Denisei

Pret: 32 lei

O delicata poveste de iubire traita de doi tineri care se regasesc atunci cand lumea lor se prabuseste iar toti cei dragi ii parasesc, romanul Un atlas al dorintelor zadarnice a fost publicat pana in prezent in saisprezece tari.

In 1907, Amulya Babu a infiintat o mica fabrica in Songarh, un targ linistit asezat aproape de locul unei cetati stravechi de mult inghitite de jungla. Nu stia ca in acea clipa i se hotara destinul: sub acoperisul casei visurilor lui se vor impleti sau desparti destinele a trei generatii, in gradina luxurianta se vor infiripa iubiri si se vor frange inimi, iar zidurile groase se vor dovedi neputincioase in fata Istoriei.

„Dincolo de cronica familiei lui Amulya Babu, Un atlas al dorintelor zadarnice este o saga despre compromisurile si sacrificiile facute din dragoste.“ Daily Mail

„Scrisa cu un lirism perfect stapanit si in acelasi timp coplesitor, cartea Anuradhei Roy are acea calitate atat de rar intalnita in romanele contemporane: gratia.“ Time Magazine

Romanul Un atlas al dorintelor zadarnice va fi lansat sambata, 28 mai, la 18:30 in cadrul targului Bookfest, la standul Humanitas.

Citeste un fragment din carte in avanpremiera lansarii:


Nirmal si Shanti primira o camera la capatul terasei de la ultimul etaj, singura de pe acea parte a acoperisului. Patul in care isi petrecura prima noapte impreuna era acoperit, dupa cum cerea traditia, cu flori care ii intepara si umezira asternuturile cu sucul lor. Chiar inainte sa se crape de ziua, in ceasul cand e cel mai frig, Nirmal, doar pe jumatate treaz, vazu ca el si proaspata lui sotie se ghemuisera unul langa altul ca sa se incalzeasca. Isi lua inima in dinti si o saruta pe frunte. Shanti nu se trezi.

La scurta vreme dupa aceea, niste bubuituri in usa il facura pe Nirmal sa arunce deoparte bratul lui Shanti si sa se repeada la usa. Shanti se ridica in capul oaselor, frecandu-se pe furis la ochi ca sa alunge somnul. Cand Nirmal deschise usa, mama lui se napusti inauntru.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Mai 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.