Setari Cookie-uri

Jane Austen, romanciera iubirilor fara prejudecati

Jane Austen a fost o romanciera ale carei lucrari de fictiune romantica au ajutat-o sa devina una din cele mai citite autoare de literatura engleza, cunoscuta pentru realismul ei si comentariile intepatoare in legatura cu societatea.

Comunicat de presa Books-Express.ro

Jane Austen a fost o romanciera ale carei lucrari de fictiune romantica au ajutat-o sa devina una din cele mai citite autoare de literatura engleza, cunoscuta pentru realismul ei si comentariile intepatoare in legatura cu societatea.

Jane Austen a fost o romanciera ale carei lucrari de fictiune romantica au ajutat-o sa devina una din cele mai citite autoare de literatura engleza, cunoscuta pentru realismul ei si comentariile intepatoare in legatura cu societatea. Jane Austen s-a nascut pe data de 16 decembrie 1775 in Steventon din Hampshire. Ea a fost a saptea din cei 8 copii si numai a doua fiica a familiei.

Copiii Austen au crescut intr-un mediu deschis invatarii, creativitatii si dialogului. in 1783, la varsta de 8 ani, Jane si surorile ei au fost trimise la o scoala cu internat pentru educatie formala, care a constat in limbi straine (in mare parte franceza), muzica si dans. Tatal lui Jane a hranit interesul ei pentru scris oferindu-i carti, hartie si instrumente de scris pentru a-i permite sa isi exploreze partea creativa.

in 1787, interesul lui Jane pentru propriul scris s-a intensificat si a inceput sa creeze mici povestioare si poezii pe care le pastra in caiete, ceea ce a devenit "The Juvenilia". In 1789, Jane a scris comedia satirica "Love and Friendship" si a inceput sa trateze scrisul cu mai multa seriozitate. timp de 4 ani a lucrat la piesa "Sir Charles Garandison or the Happy Man", o comedie care s-a bazat pe lucrarile pe care le-a citit in timpul scolii si a avut 6 acte, insa ideea a fost abandonata pentru o alta care a devenit "Susan", un roman intr-un format epistolar.

In luna decembrie a anului 1795, un nepot al unor vecini a inceput sa viziteze foarte des Steventon. Jane si acesta, Tom Lefroy, au inceput sa petreaca foarte mult timp impreuna, iar acest lucru a fost observat de ambele familii. Jane s-a indragostit de el, insa, familia lui a considerat imposibila casatoria lor si a intervenit, fortandu-l sa plece. Astfel, cei doi nu s-au mai vazut niciodata.

Tatal lui Jane a sprijinit-o mereu in scrisul ei si a incercat sa contribuie la succesul fiicei sale. El a incercat sa publice una din lucrarile ei la o editura din Londra, insa opera a fost respinsa fara a fi macar deschisa. Inca nu se stie daca Jane stia de eforturile tatalui ei pentru reusita carierei sale.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 August 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.