Setari Cookie-uri

Mecanica Inimii

Ne cam ascundem dupa armuri cand nu e cazul.

Cat despre preferintele stilistice ale lui Mathias Malzieu, trebuie sa va spun ca perspectiva personala directa este cea aleasa. Astfel, relatarea la persoana I e principalul factor care creeaza senzatia de intimitate, de empatie inevitabila cu personajul care se confeseaza. Asadar, candoarea acestuia se amplifica si devine dureros de expus malitiozitatii celor din jur.

Actiunea se prezinta alert, fara popasuri neobisnuite, fara prea multe insistente vizuale, de exemplu, fiind preferat jocul cu afectele. Sa nu va imaginati, insa, un continut obositor. Din contra, textul e presarat cu mici ironii, cu glume si cinisme bine deghizate, ce actioneaza ca niste impulsuri binevenite.

Arhitectura romanului este si ea isteata, deznodamantul dezvaluindu-se ingenios si compensand ceea ce as fi fost tentata sa cataloghez drept exces de sentiment. Se reformuleaza teoriile, se ajunge la un consens cu normele vietii reale, iar eu, ca cititoare, am iesit multumita de targul fictional.

Citește și:

Cui recomand o asemenea carte? Celor care prefera o lectura-fulger delicata, celor care se arata incantati sa completeze concluzii narative usor incerte, celor care vor sa incerce rigorile unei lumi altfel decat cea obosita de toate imbufnarile cotidianului.

Poti comanda cartea Mecanica Inimii de pe Nemira.ro

Foto prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
28 Martie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.