Setari Cookie-uri

Tranzitia la scena deschisa: Reprofilarile vedetelor

In timpurile de restriste financiara (in speta, acum!) tiparul intreprinderilor de orice fel e dictat de frica o frica agasanta ca lectorul care-si recita propriile randuri la nesfarsit: cine are bani strange cureaua, cine nu, poate sa-si ia gandul. Asadar, se stie, lumea se tine cu dintii stransi de job iar schimbarile de cariera sunt amanate pentru zile mai putin negre lumea, da, cu o exceptie. Insularii din straturile superioare ale faimei, carora, ca zeilor din Olimp, nu li se aplica reguli de-astea, de bun simt, sunt mereu dispusi la un joc de glezne, chit ca miza-i cariera. Sa vedem, deci, cum se dedubleaza vedetele cand un singur proiect devine monoton!

In timpurile de restriste financiara (in speta, acum!) tiparul intreprinderilor de orice fel e dictat de frica – o frica agasanta ca lectorul care-si recita propriile randuri la nesfarsit: cine are bani strange cureaua, cine nu, poate sa-si ia gandul. Asadar, se stie, lumea se tine cu dintii stransi de job iar schimbarile de cariera sunt amanate pentru zile mai putin negre – lumea, da, cu o exceptie. Insularii din straturile superioare ale faimei, carora, ca zeilor din Olimp, nu li se aplica reguli de-astea, de bun simt, sunt mereu dispusi la un joc de glezne, chit ca miza-i cariera. Sa vedem, deci, cum se dedubleaza vedetele cand un singur proiect devine monoton!

Daca, intr-adevar, vestile problemelor financiare ale unor nume cu greutate, ca rau-platnicul fotograf Annie Leibovitz sau designerul Eric Gaskins ramas fara casa de moda, suna alarmant in contextul economic actual, totusi cred ca putem rasufla linistiti in caz ca ne ingrijoram de soarta artelor. Cei si cele care, prin munca lor, fac posibila evadarea noastra din cotidian, si ma refer aici in special la Hollywood, vor traversa furtuna asta cu zambetul pe buze, tocmai pentru ca pe ei contam sa ne scoata la liman, macar prin magia entertainmentului. Insa cu totul altfel sta situatia cand vine vorba de un alt gen de criza: interioara, existentiala, adolescentina, de varsta mijlocie, oricum am eticheta-o, ea ne pune pe toti, plebe si pur-sange laolalta, la respect. Evident, solutiile vedetelor la probleme atat de uniformizante si umane vor fi pe masura atentiei de care se bucura: delicios de grandioase.

De curand (4 august), Brad Pitt a declarat ca vrea sa se lase de meserie. De fapt, citind printre randuri, l-a pocnit si pe el constientizarea propriei sperante de viata – evident, la 45 de ani, jumatatea blonda a Brangelinei nu se gandeste la mortalitate in sensul fizic, oricat de mult i-o vara pe gat iubita (adica jumatatea morbida a duo-ului). Nu, Angelina draga, Brad nu este inca pregatit sa isi aleaga locul de veci, dar, din cate aud, este pregatit sa se retraga din fata camerelor de filmare. Acum ajuns la o varsta, cu roluri memorabile la activ si premii pe masura (Globul de Aur pentru Cel Mai Bun Rol Secundar in “Twelve Monkeys), implicat intr-un mariaj care produce (valva si copii), Brad e realist: “Cred ca actoria este un domeniu pentru tineri” recunoaste el pentru TimesOnline. “Rolurile interesante pentru persoane mai in varsta sunt mai putine, si cu totii imbatranim. Dar simt ca am reusit. Am cam avut parte de perioada de glorie si gandul asta e liberator.”
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 August 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.