Setari Cookie-uri

Tranzitia la scena deschisa: Reprofilarile vedetelor

In timpurile de restriste financiara (in speta, acum!) tiparul intreprinderilor de orice fel e dictat de frica o frica agasanta ca lectorul care-si recita propriile randuri la nesfarsit: cine are bani strange cureaua, cine nu, poate sa-si ia gandul. Asadar, se stie, lumea se tine cu dintii stransi de job iar schimbarile de cariera sunt amanate pentru zile mai putin negre lumea, da, cu o exceptie. Insularii din straturile superioare ale faimei, carora, ca zeilor din Olimp, nu li se aplica reguli de-astea, de bun simt, sunt mereu dispusi la un joc de glezne, chit ca miza-i cariera. Sa vedem, deci, cum se dedubleaza vedetele cand un singur proiect devine monoton!

Avril Lavigne, punkerita cu veleitati pop, si-a lansat in iulie anul trecut, in colaborare cu magazinul Kohl’s, colectia Abbey Down (denumita astfel dupa o porecla din copilarie a cantaretei canadiene). Dupa ce hainele descrise de ea ca “rock glam” pentru tineret s-au vandut ca painea calda, din iulie a.c. blondina versatila a trecut la confectii pentru copii. Iar urmatoarea miscare de pe lista ei de prioritati este lansarea unui parfum, pentru care a batut palma cu Procter & Gamble: "Black Star" este in esenta, spune ea "eu intr-o sticla".

Iar in ceea ce o prieste pe Chloë Sevigny, fostul model si actuala actrita de filme mici, ciudate, independente/art-house si-a lansat de curand a doua colectie pentru Opening Ceremony (menita pentru toamna asta), care, spre deosebire de prima din 2008, e mai putin feminina... spre deloc! La cererea “amicilor mei si a prietenilor mei gay”, spune Sevigny, a renuntat la imprimeurile florale care ii limitau la a purta "o geanta cu imprimeu floral sau leopard". Pentru ei ca si pentru prietenele actritei, obisnuite sa poarte "chestii lalai", ea a venit cu solutia unei colectii unisex, cu marimi de la XXS la XL, si in care se regasesc originile ei din Conneticut ca si interesul fata de tinerimea alternativa britanica.

Mai greu, insa, este parcursul invers: tranzitia de la modeling la actorie a fost de multe ori sortita esecului lamentabil, pentru ca, sa o spunem pe sleau, cu o fata frumoasa nu se face hit la box-office, si cu atat mai putin va da ea pe spate coscogeamitele nas critic al Academiei de Film. Incercarea lui Cindy Crawford de a accede la titlul de actrita s-a numarat printre cele mai meteorice, initiative proaste de gen, in timp ce nume mari ca Halle Berry, Milla Jojovich, Cameron Diaz, Famke Janssen, Monica Belucci, Ashton Kutcher si chiar Megan Fox s-au sustras din timp de pe catwalk in favoarea laurilor de pe marele ecran.

La inceputul anului acesta, se zvonea ca superba englezoaica Kate Moss are si ea in vedere o tranzitie similara (doar, se stie, ceasul biologic devine dusmanul suermodelelor cu mult inaintea primului rid); in scopul asta, iubitul Jamie Hince i-ar fi aranjat intalniri cu un agent New-York-ez. Intre noi fie vorba, daca ne luam dupa alegerile din viata amoroasa si cochetarea cu abuzul de substante, nou-inscrisa la ruleta ruseasca a schimbarilor de cariera are sanse egale de a atrage iubirea neconditionata sau dezgustul puritan al americanilor. Dar spectacolul va face toti banii!

Un articol de Ioanina




Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 August 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.