Setari Cookie-uri

Tranzitia la scena deschisa: Reprofilarile vedetelor

In timpurile de restriste financiara (in speta, acum!) tiparul intreprinderilor de orice fel e dictat de frica o frica agasanta ca lectorul care-si recita propriile randuri la nesfarsit: cine are bani strange cureaua, cine nu, poate sa-si ia gandul. Asadar, se stie, lumea se tine cu dintii stransi de job iar schimbarile de cariera sunt amanate pentru zile mai putin negre lumea, da, cu o exceptie. Insularii din straturile superioare ale faimei, carora, ca zeilor din Olimp, nu li se aplica reguli de-astea, de bun simt, sunt mereu dispusi la un joc de glezne, chit ca miza-i cariera. Sa vedem, deci, cum se dedubleaza vedetele cand un singur proiect devine monoton!

Alte celebritati carora le-a trecut foamea de faima pe marele ecran n-au dat cu piciorul la actorie cu verva lui Joaquin. Oscarizatul Jaime Foxx a pastrat masura, si o mana de proiecte cinematografice, care sa-i aplaneze caderea daca discul de platina se lasa mai asteptat ca Oscarul. Insa, daca ne luam dupa cocotarea repetata si fulgeratoare a single-elor sale in topul Billboard, se pare ca multitalentatul Jaime putea sa plonjeze fara parasuta in cariera de muzician R&B. Succesul lui intr-un tandem al celor mai competitive doua industrii din lume miroase a bine: nominalizatul la Grammy calca pe urmele unor monstri sacrii ca Barbra Streisand, Cher, Frank Sinatra si Bing Crosby, si este, pe drept cuvant, incoronat “King of all Media”.

Pe de alta parte, Jaime a deviat de la drumul batatorit al oscarizatilor cu sperante “modeste” (majoritatea se orienteaza spre un al doilea omulet de aur) nu fara ceva educatie muzicala ca garantie. In stratosfera VIP-urilor, unele-s mai pline de ele si considera ca lumina reflectoarelor e garantie indeajuns pentru a face saltul de la un domeniu la altul. Iar daca la romani, tranzitiile nefondate pornesc de la premisa gustului indoielnic in materie de muzica al publicului larg, vedetele din A-List-ul mondial vor in primul rand sa fie nu cantareti, cat designeri. De la specimenele Hilton care sar din floare-n floare pe fond de plictis, pana la modele ca Erin Wasson, actrite ca Chloë Sevigny si cantarete ca Avril Lavigne, toate se ingramadesc la desenat.

Erin Wasson, Kate Moss-a Americii, supermodel si "zeita a grunge-ului", cum o numeste TimesOnline, creeaza hainute pentru RVCA inspirate de pitbull-ul ei, Cream – atunci cand nu pozeaza goala pentru a decora un skateboard – din august, gratie proiectului Supermodels Skate, 150 de skateboard-uri stantate cu imaginea dezgolita a lui Erin vor fi puse in vanzare la vreo 100 de dolari bucata. In orice caz, e clar ca blonda fata a Maybelline se afla in cautarea propriului drum in viata – dupa cum declara in iunie pentru Sunday Times Style: "[sunt] intr-o calatorie personala, viata mea, si fac atatea schimbari la propria-mi persoana, si dibuiesc unde sunt si unde vreau sa ajung".
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.