Setari Cookie-uri

Tranzitia la scena deschisa: Reprofilarile vedetelor

In timpurile de restriste financiara (in speta, acum!) tiparul intreprinderilor de orice fel e dictat de frica o frica agasanta ca lectorul care-si recita propriile randuri la nesfarsit: cine are bani strange cureaua, cine nu, poate sa-si ia gandul. Asadar, se stie, lumea se tine cu dintii stransi de job iar schimbarile de cariera sunt amanate pentru zile mai putin negre lumea, da, cu o exceptie. Insularii din straturile superioare ale faimei, carora, ca zeilor din Olimp, nu li se aplica reguli de-astea, de bun simt, sunt mereu dispusi la un joc de glezne, chit ca miza-i cariera. Sa vedem, deci, cum se dedubleaza vedetele cand un singur proiect devine monoton!

Daca Brad chiar va face tranzitia de la actor la, in nicio ordine a prioritatilor anume, tata, voiajor, filantrop si producator, ramane de vazut – cert e ca are toate piesele la dispozitie pentru puzzle-ul asta: a procreat si a adoptat si calatoreste non-stop alaturi de Jolie & co. “peste tot [pentru ca] e interesant intr-un mod aparte, fiecare loc are propria ambianta si ceva de oferit: si eu si copiii prindem ceva din zbor. Ei capata o perspectiva asupra lumii pe care suntem fericiti si mandri ca le-am putut-o facilita”. Iar cand e vorba de a ajuta, cuplul se foloseste de statutul amandurora ca de-un magnet pentru sume exorbitante, donate nevoiasilor – de la proiectul amenajarii unor locuinte la pret redus in New Orleans (“Make it Right”), la milioanele de dolari varsate in Fundatia “Jolie-Pitt” si, de aici, directionate spre dezradacinatii din Pakistan, Medicii Fara Frontiere, Chad, Darfur si cate si mai cate! In fine, ca producator, Pitt a facut niste alegeri inspirate prin intermediu companiei sale Plan B Entertainment, care a dat lovitura cu succese ca “The Departed”, “Charlie and the Chocolate Factory”, “A Mighty Heart” si “The Private Lives of Pippa Lee”.

Unii actori, care n-au optiunile a la Inspector Gadget ca Pitt, sunt dezamagitor de reductionisti cand aleg o cariera in detrimentul Hollywood-ului, ca Joaquin Phoenix care si-a dat viata (sau cel putin look-ul) peste cap cand a hotarat sa se reprofileze, pe rap. Dupa infamul interviu din cadrul emisiunii “Late Show” a lui David Letterman, cand starul barbos n-a scos nici ochelarii de soare nici o propozitie dezvoltata, presa a vuit cu interpretari probabile si improbabile – nici pana acum nu se stie daca personajul monosilabic de pe canapeaua lui Letterman este noua imagine a reinventarii lui Phoenix, o farsa elaborata sau pur si simplu o prelungita stare de... ebrietate.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.