Setari Cookie-uri

Avanpremiera: Fragment din Insula iubirilor nesfarsite

Cel mai tradus roman din istoria literaturii cubaneze, Insula iubirilor nesfarsite a fost desemnat in 2007 cea mai buna carte de limba spaniola in cadrul Florida Book Awards.


Fragment din romanul „Insula iubirilor nesfarsite“, prezentat in avanpremiera de catre editura Humanitas pentru cititoarele Kudika


Fetita gangurea pe podea. Spiridusul, obosit sau plictisit, se uita pe balcon si se distra aruncand cu seminte in masinile ce treceau pe strada, cu trei etaje mai jos. Tresari la zgomotul facut de usa. Din reflex, chiar daca doar fetita si mama ei puteau sa-l vada, disparu inainte de a aparea Pablo, cu fata congestionata.

― Doamne! Ce m-ai speriat! se cutremura barbatul. N-ai zis ca te duci la cumparaturi?
― Eram cam obosita. De ce te-ai intors?
― Am uitat niste hartii.
Isi aminti ca in urma cu doua saptamani il surprinsese iesind din apartament cand ea se intorcea acasa si atunci reactionase la fel, tresarind.
― In seara asta se semneaza contractul, spuse el. Trebuie sa fim acasa la Julio la ora sase.
La Flauta de Pan devenise un lant de patru magazine, care nu vindea doar partituri si instrumente muzicale, ci si discuri cu muzica straina. Julio Serpa, principalul importator de discuri de pe insula, ii ceruse sa fie distribuitorul sau; dar inainte trebuia sa deschida inca trei magazine. Cand Pablo ii raspunsese ca nu avea destui bani, Julio ii propusese sa devina coproprietar, cumparandu-i cinzeci la suta din actiuni; astfel, Pablo avea sa-si dubleze capitalul si amandoi puteau sa investeasca aceeasi suma. Dar Pablo nu acceptase. Asta ar fi insemnat sa-i ceara parerea in orice decizie. Omul de afaceri crescu oferta, spunandu-i ca ar cumpara doar patruzeci la suta din actiuni, dar Pablo nu voia sa fie proprietarul a doar saizeci la suta din afacerea sa. In cele din urma, il invita la masa impreuna cu consilierul sau, un om cu suficienta experienta cat sa-i poata servi drept intermediar intr-o astfel de afacere. Voia sa-i propuna alt plan care poate ii va fi fost pe plac.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.