Setari Cookie-uri

Magia neagra: Sunteti cumva victima unui blestem?

Va simtiti fara energie? Nu reusiti sa luati decizii? Va sperie orice mica dificultate? Va blocheaza ceva cand incercati sa faceti ceea ce va doriti? Sau dimpotriva, faceti lucruri pe care nu le vreti? Aveti senzatia ca luptati impotriva propriei persoane? V-ati gandit ca poate sunteti victima unui blestem?

Ne putem elibera de acest fel de “ vraji”?

Da si nu; unele actioneaza in profunzime si pentru a fi depasite necesita ajutor extern: daca nivelul vostru de energie este la minim va fi imposibil sa vedeti optiunile care va stau la dispozitie fara ajutorul cuiva. In acest caz, un psiholog sau un coach pot fi foarte utili pentru a reintra in contact cu propriile voastre potentialitati.

Va propun, asadar, o serie de exercitii pe care le fac la seminarii si care se pot dovedi revelatoare:

Primul: de fiecare data cand va impiedicati intr-un ” nu pot s-o fac”, “nu voi reusi niciodata”, “nu este posibil”, va puteti pune cateva intrebari simple si puteti reflecta asupra a ceea ce v-a venit in minte.

-Cine o spune? Cu ce autoritate?
-Ce s-ar intampla daca o fac?
-Daca nu am reusit in trecut, cine ma impiedica sa reusesc acum?

Al doilea
: de obicei, ramanem blocati intr-o situatie pentru ca urmam aceleasi strategii sortite esecului, fara sa ne dam seama ca - prin definitie - in orice moment potentialitatile sunt infinite si chiar daca nu pare, asta se intampla pentru ca nu le vedem.

Asadar, incercati sa faceti o lista cu ce “puteti” face intr-o anume situatie, chiar daca nu veti urma ceea ce veti scrie. Incercati sa va imaginati lucrurile cele mai neobisnuite care va vin in minte, poate chiar punandu-va in locul altora: Ce ar face un terorist? O balerina? Un filosof? Un pugilist?

Daca va distrati un pic, sunt bune sanse ca, plecand de la niste idei nebunesti sa se ajunga la ceva concret la care - fiind blocati de vraji - nu v-ati gandit niciodata.

In concluzie
, de fiecare data cand aveti de-a face cu o limita puteti fi siguri ca este vorba de un blestem si ca singurul mod pentru a o depasi este acela de a face apel la creativitate - unica forta capabila sa vada intreaga potentialitate continuta in momentul prezent, fara a se lasa conditionata de false limite, interne sau externe.

Sa nu uitam ca tocmai capacitatea de a crea este cea care ne face asemanatori zeilor.

Bruno
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Iunie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.