Setari Cookie-uri

Frumusetea maturitatii

De-a lungul anilor, pielea sufera modificari graduale si pentru fiecare din etapele maturitatii acesteia, pentru fiecare deficit aparut, exista un tratament specific. Specialistul trebuie sa inteleaga fiecare etapa in parte, sa o identifice pe fata clientei, si sa cunoasca terapia care i se potriveste cel mai bine.

Apoi semnele maturitatii apar treptat si le-am gradat in felul urmator:

1. etapa in care apar ridurile de expresie

a. denumite si hiperkinetice deoarece sunt determinate de actiunea muschilor mimicii asupra pielii. In tinerete tensiunea produsa de muschi in piele este antagonizata de elasticitatea acesteia, ulterior cand aceasta scade apar si ridurile de expresie: in jurul ochilor -“laba gastei”, intre sprancene-cute verticale care exprima concentrarea, cutele orizontale de la nivelul fruntii.

b. Cea mai buna metoda pentru disparitia ridurilor de expresie sunt injectiile cu toxina botulinica (Dysport, Botox), care paralizeaza muschiul care provoaca ridul respectiv.

c. Alte riduri de expresie des intalnite sunt santurile nasogeniene, care au mecanism dublu prin lasarea obrajilor, dar si prin expresie. Pentru acestea, cele mai eficiente sunt injectiile cu acid hialuronic, un “filler” cu mare capacitate de retinere a apei.

d. Exista si alternativa cosmetica, terapii care au ca ingredienti principali hexapeptide (Argireline) si pentapeptide (Matrixyl) cu rol musculorelaxant, dar si de stimulare a fibrogenezei. Produsele cosmetice cu ingredienti musculo-relaxanti se combina cu masti care in restul fetei au rolul de a creste tonusul, deoarece dorim relaxare musculara doar in rolul de formare a ridurilor de expresie.

2. Ulterior, apar riduri datorate alterarii calitatii dermului si a epidermului, a uscarii pielii datorita scaderii secretiei sebacee si a deficitului lipidic consecutiv, a deshidratarii prin deficitul factorilor de hidratare. Toti acesti factori se combina cu scaderea regenerarii celulelor din stratul germinativ, cu scaderea activitatii celulelor din derm (fibroblasti) responsabile de sinteza colagenului si elastinei, ajungandu-se la alterarea tonusului si elasticitatii pielii. Pielea se subtiaza datorita numeroaselor deficite cu care se confrunta, prin scaderea substantei fundamentale din derm, constituita in principal din acid hialuronic.

a. In acesta faza se indica tratamente cosmetice de stimulare a regenerarii celulare (tratament cu extracte de celule stem). Se pot face periodic sedinte de microdermabraziune, si chiar de peeling chimic superficial spre mediu, exfolierea determinand o puternica regenerare celulara.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Ianuarie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.