Setari Cookie-uri

Ingrijirea pielii in lunile de iarna

Pentru a intelege importanta si particularitatile ingrijirii pielii in lunile reci, trebuie sa intelegem modificarile care apar in piele datorita temperaturilor scazute.

Cand toti asteptam primavara, mugurii sa-nfloreasca si briza calda… a venit viscolul! Nu pot sa nu remarc cu tristete, zilnic, cum din ce in ce mai multe cliente ajung in salonul de cosmetica cu mainile crapate, buzele uscate, nasul si tenul uscat, franjurat.



De aceea, consider ca inca o lectie despre ingrijirea pielii in vreme de iarna este un subiect care va ramane de actualitate cateva saptamini bune de acum incolo. Daca nu stim sa facem acest lucru in mod corect, temperaturile scazute pot distruge starea buna a pielii pe care am obtinut-o cu tratamente si ingrijiri atente, pana acum.

Asadar, ce putem face sa ne adaptam si sa ne ingrijim pielea la conditiile atmosferice, vreme rece si vant puternic?

Pentru a intelege importanta si particularitatile ingrijirii pielii in lunile reci, trebuie sa intelegem modificarile care apar in piele datorita temperaturilor scazute.

Frigul de afara va determina constrictia circulatiei cutanate si, prin aceasta, va scadea aportul de nutrienti si oxigen la nivelul pielii. In consecinta, vor scadea procesele de regenerare, pielea va fi palida, uscata, iar, in timp, daca nu este ingrijita ii va fi afectat si tonusul.

Cand intram in casa diferenta mare de temperatura dintre interior si exterior, va fi un factor agresiv pe care pielea nu are timp sa il contracareze. La acesta se adauga si faptul ca interioarele incalzite au atmosfera uscata. Toti acesti factori vor duce la deshidratarea pielii, sensibilizarea si uscarea ei, aparitia de iritatii.

In asemenea conditii extreme, trebuie sa intelegem ca ingrijirea pielii este acum dominata de plusul de protectie necesar, obtinut prin mentinerea ridicata a continutului de lipide din si de la suprafata pielii.
Astfel, trebuie sa ii mentinem nivelul de hidratare, sa nu uitam de factorul de protectie solar si sa acordam atentie stilului de viata. Toate acestea le vom detalia in cele ce urmeaza.

Pentru toate tipurile de ten se vor evita demachiantele si lotiunile tonice puternic astringente. Ne vom orienta spre demachiante blande, tip emulsie (lapte) sau spuma si lotiuni tonice care nu contin alcool, evitand astfel pierderea lipidelor care protejeaza pielea.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Februarie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.