Setari Cookie-uri

Ingrijirea pielii in lunile de iarna

Pentru a intelege importanta si particularitatile ingrijirii pielii in lunile reci, trebuie sa intelegem modificarile care apar in piele datorita temperaturilor scazute.

Tot in acest scop, trebuie sa incercam cresterea umiditatii atmosferei din casa prin plasarea de recipiente cu apa pe calorifere. Baile fierbinti si prelungite ne ajuta sa trecem peste dispozitiile mai putin optimiste, dar pentru piele nu sunt prea indicate, deoarece o vor usca suplimentar. Va recomand dusurile cu apa nu foarte calda si folosirea produselor de baie cu un continut ridicat in uleiuri.

Pentru doamnele iubitoare de sporturi de iarna, nu neglijati produsele cu SPF cuprins intre 30-40! Zapada reflecta razele solare, iar pielea se va arde cu usurinta lasand in urma pete de pigmentare.

Sa nu uitam nici suplimentele alimentare cu vitamine si antioxidanti, sa facem sport zilnic, fireste in limitele programului personal. Miscarea fizica stimuleaza circulatia sangvina in tot corpul, deci implicit si in piele si ne ajuta sa ne mentinem un tonus psihic ridicat, pozitiv.

Cu cat reusim sa integram in activitatea noastra zilnica ceea ce v-am descris in acest material, cu atat ne vom putea proteja mai bine de frigul de afara, ne vom pastra elasticitatea si prospetimea pielii, nu ne vom mai plange de exfolierea masiva a tenului sau de “mainile crapate”.

Un articol de Dr. Estetician Manuela Ravescu
Salon Beauty Art

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Februarie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.