Setari Cookie-uri

Ingrijirea pielii in lunile de iarna

Pentru a intelege importanta si particularitatile ingrijirii pielii in lunile reci, trebuie sa intelegem modificarile care apar in piele datorita temperaturilor scazute.

Daca obisnuim sa ne exfoliem tenul acasa cu produse de gomaj, in anotimpul rece aceasta exfoliere se va face cel mult o data pe saptamana, intr-un mod bland, pentru a-I da timp pielii sa isi refaca stratul protector hidrolipidic si pentru a nu aparea iritatii.

Cremele hidratante
nu trebuiesc abandonate iarna, din contra se folosesc din belsug, dar trebuiesc aplicate cu cel putin 30 de minute inainte de a iesi afara pentru a avea suficient timp sa penetreze tegumentul. Daca raman la suprafata pielii, mai ales cremele bogate in umectanti (vezi mai jos descriere), pot sa inghete in micro particule de gheata.

Textura cremei va fi aleasa in functie de tipul de ten, in consecinta in functie de ingrediente. Cremele hidratante sunt alcatuite din 3 tipuri de ingrediente: umectanti, ocluzivi si emolienti.

• Umectantii (uree, acid hialuronic) leaga apa la nivelul epidermei si nu o lasa sa se piarda in mediul inconjurator.
• Ocluzivii, cum ar fi lanolina, vaselina, uleiurile de plante, ulei de castor, realizeaza la suprafata pielii o bariera lipidica protectoare.
• Emolientii, cum ar fi untul de shea, petroleum, imbina toate aceste actiuni, deoarece hidrateaza si realizeaza un strat lipidic protector, inmoaie si catifeleaza.

Produsele cu textura usoara, bogate in umectanti se recomanda tenurilor grase si mixte, iar cele bogate in emolienti si ocluzivi tenului uscat si matur.

Nu uitati!, produsele pe care le folositi in restul anului nu sunt adecvate pentru vremea rece, deoarece dupa cum am precizat mai sus, iarna pielea se usuca atat prin deshidratare, cat si prin scaderea secretiilor glandelor sebacee.

Astfel, vom alege o crema cu o textura mai grasa decat de obicei. Recomand folosirea unei creme emoliente cand iesim afara si vom avea astfel un ecran protector intre piele si frigul exterior. Crema hidratanta o lasam pentru seara, pentru a ajuta pielea sa-si recapete echilibrul hidric peste noapte.

Hidratarea si ingrijirea pielii descrisa mai sus se aplica in aceeasi logica ingrijirii intregului corpul, nu doar fetei, insa, in special in zonele expuse frigului: fata, maini, gat.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Februarie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.