Setari Cookie-uri

Ce trebuie sa stii despre ingrijirea tenului sensibil

Ce inseamna ten sensibil? Care sunt simptomele cel mai des intalnite si care sunt cei mai importanti pasi pentru rezolvarea problemei? Afli raspunsurile chiar de la medicul estetician.

Atentie la ingrijirea pielii sensibile!

Ce inseamna ten sensibil? Care sunt simptomele cel mai des intalnite si care sunt cei mai importanti pasi pentru rezolvarea problemei? Afli raspunsurile chiar de la medicul estetician.

Intalnita mai ales in orasele industriale si in marile aglomerari urbane din cauza poluarii, pielea sensibila este o manifestare inflamatorie produsa de reactia exagerata a pielii la factorii de mediu, produse cosmetice sau medicamente. Nu este un tip de ten in sine, poate aparea pe orice tip de piele (uscata alipica si deshidratata, hiperseboreica, acneica, ten mixt), din cauza ingrijirii necorespunzatoare si a unui regim de viata inadecvat.

Aceasta sensibilitate a pielii este asociata cu acneea, rozaceea, dermatita, eczemele, atrofia tegumentara care apare la tenul matur, spune medicul estetician. Simptomele pielii sensibile sunt aparitia unor pete rosii, senzatii de arsura, usturime, mici papule, pustule. Ulterior, zonele respective pot deveni foarte uscate si se cojesc. Netratate, aceste simptome vor duce la agravarea acestei stari, pielea va deveni intoleranta la produsele cosmetice si factorii de mediu, in plus, se vor produce alergii, eritro-cuperoza, rozacee.



Sursa Foto: Shutterstock.com

Citește și:

Tratamentul

Tratamentul pielii sensibile incepe cu o corectare a regimului de viata. De exemplu, in camerele incalzite vom asigura o umiditate corespunzatoare pentru a nu favoriza uscarea pielii. Controlul regimului alimentar trebuie urmarit cu atentie – alimente care pot fi alergice sau greu digerabile. Este obligatorie consultarea unui medic dermatolog pentru a cerceta fondul si cauzele simptomelor.

De asemenea, este foarte importanta folosirea produselor cosmetice adecvate tenului sensibil si problemelor specifice lui, asa cum le enumeram anterior. La modul general, pentru tenul sensibil demachierea trebuie sa fie blanda, cu demachiante de tip emulsie, spuma sau ulei. Dimineata se aplica obligatoriu crema hidratanta cu SPF 25-30, iar seara crema calmanta si protectoare cu substante antiinflamatorii. Atentie, produsele cosmetice se personalizeaza in functie de problemele asociate! De exemplu, uleiul de jojoba, de avocado, untul de shea, un balsam pentru pielea uscata si sensibila, vor agrava tabloul local al tenului sensibil si acneic. Pentru acnee un foarte bun antiinflamator este extractul de ceai verde. Dar, tot medicul estetician este in masura sa ne indice produsele potrivite tenului nostru si un tratament personalizat.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.