Setari Cookie-uri

Tratamente de primavara pentru frumusetea ta!

Incepem sa ne revenim dupa o iarna grea, rece, geroasa. Acest anotimp, pe langa albul imaculat asternut pe strazi, pe bulevarde, in parcuri, de ti-e mai mare dragul sa te plimbi, are un mare dezavantaj vis a vis de evolutia tenului nostru (atat femei, cat si barbati).

2. Dupa exfoliere, care se face saptamanal, vom aplica o masca hidratanta adaptata tipului de ten.
• Sa nu uitam ca exista masti pentru ten gras, ten cu acnee, ten mixt care au doar principii activi de hidratare si care nu sunt comedogenice (continutul in lipide este foarte scazut si se folosesc doar grasimi cu greutate moleculara mica).

• Mastile hidratante care se adreseaza tenului normal, uscat sau matur au si un procent de substante lipidice care vor realiza un film protector la suprafata pielii si vor patrunde in profunzimea epidermei crescandu-i astfel rezistenta la factorii de mediu.

• O atentie speciala trebuie acordata tenului sensibil pentru care se folosesc produse (masti, crème) speciale cu ingredienti activi antiinflamatori, trofice vasculare, pe langa cei de hidratare. La acest tip de ten putem folosi doar peeling enzymatic in vederea curatarii prealabile a pielii.

Citește și:

• Exista masti hidratante care merg pe toate tipurile de ten,dar trebuie sa fim atente la specificatiile produsului.

3. In afara de aceasta hidratare saptamanala, menita sa atenueze efectele iernii si sa ne pregateasca pentru zilele de plaja care vor veni, devine obligatorie folosirea dimineata a unei crème de hidratare adaptata tipului de ten si cu factor de protectie cel putin 20, pentru a preintampina aparitia defectelor de pigmentare.

Seara, dupa demachiere este recomandat sa folosim o crema mai puternica, nutritiva/ emolienta sau antirid dupa tipul de ten si varsta.

Sursa Foto: Shutterstock.com

4. Vizitele la salonul de infrumusetare se fac o data la 3-4 saptamani si acolo putem apela la o multitudine de tratamente adecvate starii tenului nostru:

• tratamente superhidratante ca de exemplu impregnarile cu colagen, care ne vor feri de efectul de fotoaging al radiatiilor solare,
• tratamente speciale pentru ten sensibil,menite sa scada sa scada reactivitatea acestui tip de piele
• tratamente cu produse care au continut ridicat in antioxidanti, pentru a mari rezistenta tenului la factorii externi.
Sa nu uitam ca odata cu venirea primaverii a trecut vremea peeling-urilor puternice care se pot realiza la salon, deoarece prin expunerea la soare, ne va predispune la aparitia defectelor de pigmentare. Asadar acestea nu sunt recomandate.

Citește și:

Fiecare femeie isi doreste un ten luminos, curat, stralucitor. Aceste caracteristici se obtin doar printr-o disciplina clara atat a modului de ingrijire a pielii efectuat acasa, dar si prin tratamentele speciale din saloanele de cosmetica. Intotdeauna insa, va recomand sa stabiliti, in prealabil, impreuna cu specialistul estetician ce fel de crème sa folosim pentru tipul nostru de ten, ce fel de tratamente ne sunt recomandate in functie de particularitatile tenului nostru.

Un articol de DR. Estetician Manuela Ravescu
Salon Beauty ART
www.salonbeautyart.ro

Scoala de Cosmetica si Machiaj Profesionist Beauty One
www.scoaladecosmetica.ro

Telefon: 021.2111115
Mail: contact@scoaladecosmetica.ro
Adresa: str.Aleea Modrogan ,nr.18, Bucharest, Romania

Vizionare placuta


Kudika
19 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.