Setari Cookie-uri

Tratamente de primavara pentru frumusetea ta!

Incepem sa ne revenim dupa o iarna grea, rece, geroasa. Acest anotimp, pe langa albul imaculat asternut pe strazi, pe bulevarde, in parcuri, de ti-e mai mare dragul sa te plimbi, are un mare dezavantaj vis a vis de evolutia tenului nostru (atat femei, cat si barbati).

Incepem sa ne revenim dupa o iarna grea, rece, geroasa. Acest anotimp, pe langa albul imaculat asternut pe strazi, pe bulevarde, in parcuri, de ti-e mai mare dragul sa te plimbi, are un mare dezavantaj vis a vis de evolutia tenului nostru (atat femei, cat si barbati). Acesta se refera la gradul ridicat de deshidratare a pielii, indiferent de tipul de ten (gras, mixt, uscat, normal, matur).

Ca atare, cel mai important proces pe care trebuie sa il urmam in lunile de primavara, este sa crestem nivelul de hidratare al tenului prin ingrijire adecvata la domiciliu,si ideal ,insotita de tratamente adecvate la salon.

Cum procedam?

Intotdeauna va trebui sa incepem prin realizarea unei usoare exfolieri, dar la inceputul primaverii frecventa exfolierilor realizate la domiciliu este scazuta, pentru a nu irita pielea deja sensibilizata de conditiile agresive din lunile de iarna.

Citește și:

1. Exfolierea la domiciliu o putem realiza cu un produs de gommage care este adecvat tenurilor mai rezistente sau cu un produs de peeling enzimatic care este potrivit pentru toate tipurile de ten inclusiv pe cel acneic,sensibil sau pe cel afectat de cuperoza.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Produsul de gommage este cel care,intr-o baza cremoasa sau sub forma de gel, contine particule abrazive mai mari sau mai mici. Acest produs se aplica pe fata umezita in prealabil si cu varful degetelor se vor realiza miscari circulare. Astfel, acele particule abrazive vor realiza un usor peeling mecanic indepartand celulele moarte de la suprafata stratului cornos al epidermei. Miscarile trebuie sa fie usoare, realizate timp de aproximativ trei minute, fiind foarte atente sa nu ne agresam pielea.

Peeling-ul enzimatic contine enzime extrase din fructe care aplicat pe fata umeda va desface legaturile dintre corneocite. Produsul va fi lasat sa actioneze 5-7 minute si apoi va fi sters de pe fata. Odata cu produsul se va indeparta si un strat de celule moarte.

Citește și:

Ambele tipuri de exfolieri in afara de faptul ca ne vor imbunatati aspectul pielii imediat, vor asigura si o buna penetrare a produselor hidratante folosite ulterior.

Vizionare placuta


Kudika
19 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.