Setari Cookie-uri

Ai cheltuit prea mult? 5 pasi pentru rezolvarea datoriilor

Problemele financiare nu mai sunt de mult timp o noutate in familiile si in cuplurile de azi, iar de cele mai multe ori acestea aduc cu ele certuri si conflicte.

Foto: Shutterstock

Barbatii sunt predispusi sa intre mai repede in datorii decat femeile si acumuleaza sume de plata mai mari, insa nici noi femeile nu stam mult mai bine la acest capitol. Pasionatele de cumparaturi stiu cel mai bine acest lucru.

Primul semn care ar trebui sa te ingrijoreze si sa-ti dea de gandit ca este cazul sa-ti analizezi impreuna cu partenerul situatia financiara este o “balanta” dezechilibrata a veniturilor si cheltuielilor: atunci cand sumele aferente imprumuturilor si facturilor depasesc 50% din venitul lunar.

Calculati toate cheltuielile lunare, verificati de cati bani aveti nevoie pentru a plati totul la timp si taiati de pe lista cumparaturile inutile. Aveti grija ca suma cheltuielilor si datoriilor sa nu o depaseasca ca valoare pe cea a veniturilor comune si incercati sa taiati de pe lista tot ce nu e absolut necesar.

Citește și:

Potrivit statisticilor KRUK International, aproape doua treimi dintre romani ar cere mai degraba sfatul partenerilor de viata sau al familiei daca s-ar afla într-o situatie financiara dificila. Iar aceasta s-ar putea sa nu fie cea mai buna solutie, deoarece familia sau cei apropiati au aceleasi cunostinte ca si noi pe aceasta tema.

Ce se intampla insa atunci cand o firma de colectare de creante iti bate la usa? Desi la prima vedere multi dintre noi se sperie de un asemenea scenariu, aceasta este cea mai buna solutie. In ultimii ani, datoriile nu mai sunt un capat de tara, firmele de colectare creante incercand sa gaseasca solutii convenabile pentru ca persoanele cu datorii sa scape de stresul financiar si sa-si gaseasca din nou linistea sufleteasca. Iata cinci pasi care te pot scapa de povara datoriilor.

1. Ia legatura cu firma de colectare creante care administreaza datoria ta si stabileste o intalnire pentru a putea negocia o posibilitatea de returnare a banilor, convenabila si pentru tine si pentru banca.

Citește și:

2. Calculeaza-ti cu atentie toate cheltuielile si stabileste o suma clara pe care îti permiti sa o achiti lunar pentru a acoperi datoriile.

3. La intalnirea sau discutia cu reprezentantul firmei de recuperare creante spune clar care sunt posibilitatile tale actuale. Nu te baza pe faptul ca situatia ta financiara se va schimba in bine si vei putea achita sume mai mari.

4. Dupa incheierea angajamentului de plata, trebuie sa ai grija sa respecti termenii conveniti, altfel vei pierde beneficiul esalonarii debitului în rate convenabile, al reducerilor agreate cu privire la sumele de plata, precum si al termenelor scadente convenite.

5. Dupa ce ai terminat de achitat datoriile, ai grija sa nu cazi din nou in capcana lor. Fii mai atenta cu veniturile tale, taie de pe lista cheltuielile inutile si ai grija sa-ti platesti intai facturile si ratele la banca si apoi gandeste-te la distractii si cheltuieli pentru bucurii personale.

Citește și:

Si nu uita, daca ai probleme cu datoriile, nu spera ca suma datorata sa fie data uitarii, ci mai bine cauta solutii avantajoase pentru a-ti recapata linistea si a te bucura intr-un mod rational de banii pe care ii castigi!

Vizionare placuta


Kudika
10 Iulie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.