Dr. Ovidiu Grecu - medic primar chirurgie plastica, doctor in stiinte medicale, avand peste 15 ani de experienta in chirurgia sanului.

Astazi ne raspunde la intrebari legate de implantul mamar, cea mai solicitata interventie de infrumusetare.

Este evident ca marirea sanilor cu ajutorul implantelor mamare a devenit ceva mai mult decat un moft al femeii moderne, emancipate. Nimeni nu poate contesta faptul ca aspectul si volumul sanilor a reprezentat un simbol al feminitatii din cele mai indepartate timpuri: mai mari, mai mici, mai rotunzi, mai alungiti, mai drepti, mai lasati, mai ridicati, dar...vizibili.

Foto: Shutterstock.com

De ce implantul mamar?

Dintr-un singur motiv. Pana in acest moment, implantul mamar s-a dovedit a fi singura modalitate prin care sanii se pot mari intr-un mod cat mai armonios, predictibil si in siguranta. In momentul cand brusc, sau dupa numeroase ezitari sau informari pe cont propriu, de la prietene, din mass media, de pe net, v-ati hotarat sa va remodelati sanii ,incepe de fapt agitatia, temerea si apar nenumaratele intrebari asupra carora nu gasiti tot timpul raspunsuri care sa va multumeasca: ce marime mi se potriveste, ce forma, ce tip de implant, unde trebuie pus –" o prietena mi-a spus ca sub muschi e cel mai bine, alta prietena mi-a spus ca ea are sub glanda si ca acolo e cel mai bine" - pot sa alaptez, oare se lasa in timp si multe altele.

Este corpul dumneavoastra, momentul cand va ganditi sa efectuati interventia se apropie si totusi inca nu sunteti lamurita: de ce rotund si nu anatomic, cu ce tip imi sta mai bine, as vrea de 350ml dar mi s-a spus ca nu se poate mai mare de 300 ml, dar de ce? Si cum voi arata? Oare pot arata ca in aceea poza, sau ca prietena mea? In mod absolut firesc, uman, o multime de ganduri va framanta, va nelinistesc si vreti sa va asigurati ca totul va fi bine, ca rezultatul obtinut va fi cel dorit. Dar, sunteti sigura de ce va doriti? Sunteti sigura ca rezultatul pe care l-ati vazut intr-o poza se poate obtine folosind acelasi implant?

Unele dintre dumneavoastra credeti ca un anumit implant este ceea ce va trebuie. Dar cum ati ajuns la aceasta concluzie, uitandu-va la o prietena cu implant de 350ml? Oare v-ati uitat ca prietena are 1,80 m si dumneavoastra 1,50m si ca masurile dumneavoastra nu vor corespunde cu ale ei? V-ati gandit la asta? Dumneavoastra nu sunteti chirurg plastician. Dumneavoastra aveti tot dreptul sa va doriti si sa visati!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: