Kudika
12 Septembrie 2012

Intrebarile tale au gasit raspunsul.

5. "Domnule doctor, doresc sa imi puneti implantele apropiate. Am vazut cazuri cand implantele au fost puse prea departat si nu imi place"

De acord. Nici mie! Dar ati vazut acele cazuri inainte? Cat de departati aveau sanii inainte? Trebuie sa intelegeti ca implantele se plaseaza sub locul in care exista sanii dumneavoastra inainte de operatie. Totusi, o veste buna. In urma aprecierii caracteristicilor anatomice particulare , la consultatie voi putea alege acea forma si pozitionare a implantului care va va da cel mai bun aspect de "sani apropiati" cu putinta.De exemplu un implant prea mic sau prea bombat, pozitionat direct sub glanda poate sa ofere un aspect de "prea departati". In mod evident insa, aceste aprecieri au si un grad mare de subiectivism.

Sfat: la consultatie este bine sa retineti explicatiile despre anatomia particulara a sanilor dumneavoastra"departati" precum si explicatiile despre alegerea formei cele mai potrivite in cazul dumneavoastra, si astfel, de multe ori rezultatul va fi mai bun decat va asteptati . Si nu uitati ca pozitia sanilor dumneavoastra depinde si de forma toracelui pe care sunt asezati, forma ce nu se poate modifica in urma unei interventii de implant mamar.

6. "Domnule doctor, cat de tare ma va durea, cand pot sa imi ridic copilul in brate, cand pot sa conduc, cand pot sa merg la servici, cand pot sa fac gimnastica, pot sa zbor cu avionul, pot sa inot ?"

Toate aceste intrebari sunt normale si indreptatite, si se refera la ceea ce numin perioada de recuperare postoperatorie. Raspunsurile la aceste intrebari sunt diferite de la caz la caz. De ce? Pentru ca dumneavoastra sunteti unica si veti reactiona in mod unic. Eu voi incerca sa va raspund la aceste intrebari in urma informatiilor obtinute prin observarea evolutiei in timp a pacientelor mele, acestea m-au ajutat sa evaluez statistic timpii de recuperare, in general, dupa o interventie de implant mamar. Astfel:

Cat ma doare? In general in cazul plasarii implantelor sub glanda pacientele nu declara o suferinta dureroasa mare, greu de suportat. Dupa 3- 4 zile multe dintre ele au reluat activitatea usoara , de birou. In cazul pacientelor cu implantele plasate sub muscular, in general durerile au fost descrise ca mari, mai ales dimineata si mai ales in primele 4-7 zile pentru ca apoi recuperarea sa se desfasoare rapid, la 10-14 zile pacientele reluand activitatea cotidiana. Am spus in general deoarece nu putine au fost cazurile care au reactionat foarte bine, chiar daca au avut implantele sub muschi. Oricum nu am avut nici un caz care sa depaseasca 2 saptamani pana la reluarea activitatii cotidiene. La celelalte intrebari raspunsul corect ar fi: prin tatonare si autoevaluare dar in medie dupa 2 saptamani. Sfat: este normal sa va temeti de dureri dar in acelasi timp trebuie sa nu uitati ca nu sunteti singure si veti fi instruite cum sa procedati sa treceti cu bine de aceasta perioada.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.