Kudika
12 Septembrie 2012

Intrebarile tale au gasit raspunsul.

3. "Domnule doctor, doresc implantul sub muschi pentru ca e cel mai bine"

Trebuie sa intelegeti ca daca "cel mai bine este sub muschi" ar fi singura varianta corecta, atunci nu ar mai exista tehnica de pozitionare a implantelor sub glanda. Va asigur ca exista si paciente care vin la consultatie convinse ca "cel mai bine este sub glanda". Si atunci? Atunci ambele pozitionari sunt si bune si rele. Adica au avantaje si dezavantaje, iar in cazul dumneavoastra particular cea mai buna va fi cea care va va fi indicata de medic.

La consultatie va voi determina "capacitatea de acoperire a implantului" de catre sanul dumneavoastra, voi aprecia forma si calitatea sanului: tare, moale, lasat, elastic, inelastic si alte criterii care vor determina pozitionarea implantului. Sfat: plasarea implantului sub muschi sau sub glanda tine si de criteriile dezvoltate in timp de catre chirurgia plastica, dar si de observarea statistica a evolutiei in timp a diverselor cazuri. Deci: lasati chirurgul dumneavoastra sa decida unde va plasa implantele.

4. "Domnule doctor, nu vreau implant anatomic, ci vreau rotund pentru ca mi s-a spus ca cele anatomice se rotesc"

Teoretic, pare logic. Numai ca, rotatia implantelor este in primul rand un lucru foarte rar. Pentru "linistea dumneavoastra", daca este sa se roteasca, implantele se vor roti fie ca sunt rotunde, sau anatomice. " Dar daca sunt rotunde nu se observa! ", veti spune. Asa o fi? Din pacate insa, implantele de obicei se rasucesc, nu se rotesc, adica nu prea conteaza ce forma au ! De fapt , de ce se rasucesc? Calitatea implantului? Posibil. Dar in primul rand ele se rasucesc in acele cazuri in care sanul de deasupra este foarte moale, extensibil, slabit inca inainte de operatie sau a devenit asa cu timpul(sarcini,slabit, varsta).

Putem preveni? Da, cu bustiere compresive, nu dormiti pe burta, evitati eforturi fizice intense. Sfat: in primul rand retineti ca aceasta evolutie este rara din punct de vedere statistic. Si doi: daca sanul dumneavoastra , inainte de operatie este foarte moale, slabit si in special cazut , atunci este bine sa acceptati si o interventie de lifting, care impreuna cu o plasare adecvata a implantului scade si mai mult riscul de rasucire.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.