Setari Cookie-uri

Cum te pregatesti pentru operatia de implant mamar?

Tot ce trebuie sa stii despre operatiile de implant mamar.

Tipuri de implante mamare


Protezele mamare au cunoscut, odata cu evolutia tehnologiiilor medicale, numeroase forme, compozitii si marimi.

Invelisul care il acopera este compus din silicon si presupune doua optiuni: nedet sau texturat.Cel texturat e mai bun.

Din punct de vedere al continutului, implantul mamar poate fi umput cu silicon sau cu ser fiziologic. Cel mai frecvent folosit este cel cu silicon, deoarece este asemenea sanului, natural la atingere. Implantul cu ser fiziologic, desi presupune incizii mai mici, este mai tare la atingere, iar in timp se dezumfla. Cand vorbim de forma, implantul poate fi rotund sau anatomic. Cel anatomic e mai natural si umple mai bine partea de sus a sanului (fiind mai inalt).

Decizia asupra implantului mamar se ia impreuna cu medicul specialist dupa o informare exhaustiva, inclusiv asupra complicatiilor posibile si a durabilitatii in timp. Ce trebuie sa faci si sa nu faci inainte de interventia de marirea a sanilor Dr. Calin Dobos, chirurg estetician, ne spune cum trebuie sa ne pegatim pentru operatie:

Citește și:

Cu doua saptamani inainte de operatie este interzisa administrarea medicamentelor care contin aspirina. In zilele ce preced interventia, pacienta trebuie sa se spele cu un sapun antibacterian si cu o zi inante sa renunte la aplicarea cremelor de corp. In cele 6-8 ore dinainte de operatie nu se mananca, iar in ultimele 4 ore si consumul de apa este interzis. De asemenea, este indicat ca pacienta sa aiba macar o unghie nevopsita, pentru pulsoximetrie”.

Dupa interventie, pacienta va trebui sa poarte haine lejere si comode care se incheie in fata.

Recuperarea va decurge mai rapid daca somnul se va face pe o suprafata putin inclinata, astfel incat implantele sa stea intr-o pozitie cat mai naturala, doar in primele 2 nopti. De asemenea, evita intinderi care ar forta operatia.

Articol scris de Dr. Calin Dobos, expert Kudika.

Citește și:

Foto prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
30 Noiembrie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.