Setari Cookie-uri

New Year’s resolution: Cum sa facem sa intinerim cu 10 ani?

Este la indemana fiecaruia dintre noi sa folosim oricat de multe instrumente dorim in lupta aceasta permanenta cu fenomenele imbatranirii.

Un material realizat Dr. Ovidiu Penes – specializat in SUA intr-un domeniu revolutionar in Romania, Age Management, doctor in Stiinte Medicale, medic primar, cu specializari in intreaga lume, cadru didactic si membru in comisiile de examinare din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie din Bucuresti. Este fondatorul primei clinici de intinerire medicala din Romania: Clinica de Age Management

Foto interior si prima pagina: femeie tanara, Shutterstock

In primul rand sa ne iubim macar putin si sa ii respectam pe cei dragi carora le suntem datori sa ne protejam si sa fim cat mai mult alaturi de ei si cat mai valizi.

Este la indemana fiecaruia dintre noi sa folosim oricat de multe instrumente dorim in lupta aceasta permanenta cu fenomenele imbatranirii.

Incepem prin a face cat mai putine excese. Din moment ce organismul reactioneaza adaptandu-se la mediul inconjurator, trebuie sa ghidam aceasta interactiune in favoarea noastra, sa profitam de ceea ce ne face bine si sa ne protejam de ceea ce ne face rau din aceasta interactiune.

Citește și:

Umblam putin la alimentatie, la sursele alimentelor noastre, astfel incat in functie de preferintele individuale, de genetica si hormonologia personala, dar si de momentele zilei, hrana sa ne aduca nutrientii necesari regenerarii si protectiei, sa ne stimuleze procesele de detoxifiere celulare si barierele impotriva radicalilor liberi, vitaminele si mineralele necesare unei functii optime ale tuturor structurilor organismului.

Pe langa planul alimentar, medicul specialist in Age Management poate alcatui un plan terapeutic de suplimentare nutritionala care sa completeze acele lucruri care lipsesc din alimentatia moderna sau care sunt in cantitati insuficiente. Ele trebuie sa aiba puritate farmacologica.

Pe masura ce ne apropiem de 30 de ani, uneori si inainte, hormonii nostri care ne protejau si ne regenerau la 20 de ani nu mai au aceleasi concentratii in sange, glandele noastre obosesc si treptat nu mai functioneaza la parametrii optimi, alti hormoni insa sunt secretati in cantitati foarte mari si ne fac mult rau. De aceea reechilibrarea naturala si a acestui sistem important va face sa dam inapoi ceasul biologic.

Citește și:

Nu in ultimul rand, stimularea corpului prin activitati sportive adecvate si alese personalizat in functie de polimorfismul genetic al fiecaruia, prin alternarea unor exercitii fizice perfect potrivite va permite dezvoltarea armonioasa si estetica pe care toti ne-o dorim. Asocierea acestora cu alte instrumente cum sunt terapiile de protectie antioxidanta si de stimulare a mecanismelor proprii celulare de detoxifiere prin efect sinergic vor grabi substantial rezultatele.

Vizionare placuta


Kudika
30 Decembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.