Setari Cookie-uri

Nevoile femeii moderne in dragoste. Ce asteptari avem de la viitorul partener?

Ca sa poti oferi iubire, este necesar sa te iubesti pe tine insuti si sa ai o stima de sine la un nivel rezonabil.

Articol scris de: Alina Iliescu - Fondator ARI Love si Personality Profiler

Daca dragostea ar gandi...


A spune te iubesc inseamna ca te iubesti

Ca sa poti oferi iubire, este necesar sa te iubesti pe tine insuti si sa ai o stima de sine la un nivel rezonabil. Astfel, poti recunoaste si accepta iubirea ce iti este daruita. Daca te iubesti pe tine, nu vei fi dependenta de dragostea celuilalt pentru a te simti iubita sau demna de a fi iubita. Propriul echilibru nu depinde de iubirea pe care celalalt ti-o ofera. In cazul in care celalalt nu te iubeste, nu te vei prabusi, deoarece inabilitatea cuiva de a te vedea in toata splendoarea, nu iti scade de fapt si nici nu iti dicteaza adevarata ta valoare.

Capacitatea ta de a iubi?

Abilitatea de a iubi nu depinde de cealalta persoana, ci de noi insine, deoarece dragostea inseamna inainte de toate a oferi si nu a primi. Sunt relatii in care aceasta definitie a iubirii pare greu de indeplinit si unde apar de obicei intrebarile: „cum ramane cu nevoile mele?”, „eu cu ce ma aleg din aceasta relatie?”. Ca si motiv bine ascuns, multi dintre noi cautam de fapt in relatiile adulte de iubire acea dragoste ce ne-a lipsit in copilarie.

Citește și:

Iubindu-te pe tine…

Iubirea de sine se manifesta prin increderea in sine si in fortele proprii, ea te ajuta sa faci fata esecurilor si iti pune la dispozitie resursele de care ai nevoie pentru un nou inceput, atunci cand esuezi intr-o relatie de iubire. Cand te iubesti nu excluzi iubirea pe care ti-o poate oferi celalalt si nici nu blochezi iubirea ta pentru celalalt.

Foto: femeie care se iubeste pe sine, Shutterstock

Exista si un narcisism sanatos...

Iubirea de sine este o conditie pentru a-i putea iubi si pe ceilalti. Cautam iubirea pentru modul in care ne face sa ne simtim: vii, valoroase si fericite. Asadar, o relatie de dragoste trebuie sa implice un anumit grad de narcisism sanatos.

Vizionare placuta


Kudika
2 Martie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.