Setari Cookie-uri

Relatii toxice: Mica Cersetoare

Ochiul si urechea mea cersesc atentie si confirmari. Vreau sa-l aud rostind urmatoarele cuvinte: Esti cea mai frumoasa! Te doresc! Te iubesc!

Ochiul si urechea mea cersesc atentie si confirmari. Vreau sa-l aud rostind urmatoarele cuvinte:
Esti cea mai frumoasa!
Te doresc!
Te iubesc!
Am nevoie de validarea si acceptarea ta ca sa ma simt iubita.

Cand ies din casa ma uit de fiecare data in jur: Sunt privita de trecatori? Cand iti auzi numele pe buzele lui si a lor te simti vie. Te-a respins, te-a parasit, te-a inselat, te-a mintit.
Cum te simti?
Orgoliul respingerii: Ma doare! Sangerez!
Spectacolul furiei: Acuz, blestem, sparg , trantesc si detest: Te urasc!
Trecerea de la iubire la ura: Acum te iubesc si a doua zi sunt in stare sa te urasc daca nu faci ce simt, ce vreau, ce-mi doresc.











Oameni sau animale?


Ti-e foame? De hrana, de iubire? Intinzi mana cand ti-e foame.

Functionam la fel ca animalele, instinctual: Acum am nevoi de satisfacut. Unde esti? Stomacul ti s-a umplut dar sufletul ti-e inca gol. Cu ce te-ai ales? Cu 3 kg in plus? Cu o bulimie, depresie cronica, stima de sine facuta praf, teama si-o fobie?

Gloria si aplauzele nu sunt niciodata de ajuns pentru acesti rai iubiti ai copilariei. Care e deviza ta? Ai nevoie de lume ca sa simti ca traiesti? sau Lumea are nevoie de tine? Cum traiesti viata? Ai nevoie de el ca sa te simti vie si plina de viata? Daca raspunsul la aceasta intrebare este “da”, ai incurcat-o, draga mea. Ce faci cand el pleaca? Iti lipseste sensul, insasi viata? El te entuziasmeaza, el iti da culoare la fata, el te infrumuseteaza? Teama, apatie, plictiseala: Daca el nu e imi lipseste sensul de a trai! Relatia cu oglinda: Daca obiectul iubirii e prezent te accepti si te iubesti profund si-n totalitate. Te vezi frumoasa, inalta, seducatoare, puternica si unica-n lume. Daca obiectul iubirii dispare te privesti in oglinda si te anulezi ca fiinta. Te vezi urata, mica, slaba, proasta, stramba si fara vreo sansa-n viata. Asa o iubire n-are cum sa dureze. Esti constienta?

Viata inseamna curgere, schimbare. Barbatii vin si pleaca, la fel ca femeile, ca viata. De ce te impotrivesti naturii? De ce cauti sensul in el? De ce nu mergi mai departe? De ce nu crezi in tine? De ce nu te hranesti cu ceea care esti? De ce nu te impaci cu trecutul? De ce nu te iubesti?
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.