Setari Cookie-uri

Relatii toxice: Mica Cersetoare

Ochiul si urechea mea cersesc atentie si confirmari. Vreau sa-l aud rostind urmatoarele cuvinte: Esti cea mai frumoasa! Te doresc! Te iubesc!

Ramai intr-o relatie toxica, ca sa nu ramai singura, ca sa nu mai simti durerea din trecut. Nu-ti dai seama ca tu nu faci decat sa intretii durerea din trecut combinata cu durerea din prezent? Cum sa rupi acest cerc vicios? Cum sa te apreciezi si sa te iubesti? Cum sa alegi barbatul potrivit? Coreografia iubirii: tu esti regizoarea, rescrie scenariul iubirii acum, impreuna cu mine. Cum? Paraseste tiparul vechi si prost inteles al iubirii. Uita ce ai vazut si ai cunoscut pana acum, din copilarie pana la maturitate, si invata ce-i iubirea adevarata. Majoritatea oamenilor gandesc in acest fel: Eu cu ce ma aleg din aceasta relatie? Si tu gandesti: Ce sa fac ca sa-l pastrez cat mai mult langa mine? E o intrebare inteleapta pana la urma, dar nu suficienta.

Gandeste inainte de toate, fiindca odata ce ai ales nu mai poti schimba ce nu-ti convine. Oamenii si situatiile sunt asa cum le vezi, nu cum ti le imaginezi. Luciditate inainte de toate: alege inteligent barbatul care ti se potriveste, nu cel care are nevoie de ajutorul tau imbracat in iubire. Tu unde esti in aceasta relatie? El e. Tu esti? Tu ii intinzi mana cand nu mai poate, tu ii aduci cafeaua la pat, tu il sustii si-l intretii, tu renunti la tine ca sa-l salvezi pe el, tu ii faci orice moft ca sa nu-l pierzi, tu ii dai totul fiindca nu stii ca meriti si tu sa primesti o mangaiere, un te iubesc, o floare? Tu cine esti? Mama lui? Fiindca iubita sigur nu esti.

Intoarce-te in trecut. Acum! Impreuna cu mine. Dupa iubirea cui inca tanjesti? Ce lupta ai dus in trecut? Cat de mult ti-a lipsit atentia, prezenta, iubirea tatalui sau a mamei? Fa o calatorie in timp, acum. Ia-ti timpul de care ai nevoie si mediteaza asupra experientelor trecute din casa parinteasca. Pune lumina pe evenimentele pe care le-ai acoperit cu timpul si cu mastile prefabricate. Se cer retraite, acum, altfel nu faci nici un pas pe scara evolutiei si a iubirii profunde, eterne. Viata calitativa: ti-o doresti? Impaca-te cu trecutul. Iarta. Plangi. Urla. Fa ce stii ca sa te eliberezi de fantasmele trecutului. Ia atitudine. Fii responsabila. Uita de regrete si imbarca-te spre o noua calatorie, numita viata adevarata, viata calitativa.

Mica Cersetoare: obsedata de relatii victima stari depresive, furioasa, evitanta, vizitata de resentimente, sentimente de vinovatie, lipsa responsabilitatii, ura de sine, angoasa, probleme cu alimentatia, abuz de alcool, droguri si tranchilizante, dorinta de putere, de control schimbari bruste de atitudine violenta, dependenta. Te regasesti?
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.