Setari Cookie-uri

Relatii toxice: Mica Cersetoare

Ochiul si urechea mea cersesc atentie si confirmari. Vreau sa-l aud rostind urmatoarele cuvinte: Esti cea mai frumoasa! Te doresc! Te iubesc!

Dependenta de mancare. Dependenta de alcool si droguri Dependenta de barbati Care e durerea ta? Substante stimulatoare, barbati nepotriviti, relatii toxice.

Te intereseaza sa stii cum ai intrat in acest cerc vicios? Hai sa cautam in istoria ta de viata: Familie dezechilibrata: lipsa atentiei si a iubirii, lipsa sau abuzul unui parinte? Sentimentele si perceptiile tale de copil au fost ignorate si respinse? Parinti care n-au fost atenti, prezenti, iubitori? Da! Da! Da! Stiu ce drama traiesti, e cumplit sa cauti raspunsuri afara, in bratele lui, din pat in pat in cautarea iubirii. Pana cand aceasta cautare pentru un strop de atentie, iubire si apreciere? Ce trebuie sa mai fac ca sa ma vezi? Ma dau peste cap, sar cu parasuta, beau, fumez, ma droghez, seduc , imi risc viata ca sa ma vezi si pe mine, sa-mi oferi o mangaiere, sa-mi spui noapte buna, te iubesc copila mea?!

Da, asta e drama multor copii prost sau deloc iubiti. Si te mai miri ca ai ajuns la maturitate sa atragi barbati dependenti, slabi, depresivi, viciosi, care au nevoie de ajutorul tau? Da! Iti proiectezi propria dorinta de a fi iubita si ajutata in el, si gandesti ca salvandu-l pe el, te vindeci si tu. Gresit! Implicandu-te in salvarea lui te indepartezi si mai mult de tine si sufletul tau ranit. Esti mama, terapeuta, asistenta lui medicala sau a altora? Spune-mi ce job ai ca sa-ti spun cine esti. :-) De ce crezi ca m-am facut terapeut, de ce crezi ca vreau sa salvez sufletul tau, de ce crezi ca vreau sa schimb si sa ajut lumea?? :-)) Da! Din acelasi considerent: n-am cunoscut iubirea si aprecierea de mica, am cautat-o de mare in bratele barbatilor, si de curand am gasit-o in mine.

Am avut intotdeauna barbati dar n-am simtit niciodata iubirea si nici nu cred c-am iubit cu adevarat vreodata. N-ai cum sa iubesti ce nu cunosti. Sentimentul ce ti-a lipsit il daruiesti celuilalt cu gandul ca te va hrani si salva si pe tine. A crede in acest dezirat este o binecuvantare, daca incepi prin a crede si a te iubi prima oara pe tine. De la ura de sine la iubire de sine: asta e drumul spre salvare si vindecare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.