Setari Cookie-uri

Iubirea imaginara: pacoste sau prieten?

Ai stat vreodata in liniste sa iti asculti gandurile?

Ai stat vreodata in liniste sa iti asculti gandurile? Cand totul s-a stins, cand ai creat in jurul tau acea liniste pentru a putea sa-ti odihnesti rationalul, uneori se naste vocea gandurilor.

E surprinzator sa descoperi mesajul si e surpinzator sa observi trecerea de la realitate la imaginatie. Iti ia doar cateva secunde sa dai nastere unei intregi opere plecand de la o simpla imagine. E ca si cum incet, incet ai tese o panza de ganduri.

Totul se schimba. Un simplu zambet pe care l-ai primit capata atatea seminficatii si tinzi sa iesi din firul realitatii. Mi-a zambit si intr-un mod neobisnuit, fara cuvinte, mi-a comunicat ca se bucura ca ma vede. Ochii lui, care ma urmareau, imi transmiteau mesajele pe care vroiam sa le aud.

Adrenalina. Entuziasm. O serie de emotii care te incearca si iti aduc zambetul pe buze de fiecare data cand revii la gandul primordial. Culmea te umple de energie, te hraneste si iti trezeste imaginatia. Ce mai poveste. La mine urmeaza dans, pian, campuri inflorite si priviri indelungi pline de semnificatii. Ma las prinsa in acest vis si totodata ma umplu cu asteptari.

Astept clipa urmatoare, astept sa gasesc la el urmatorul semnal, astept sa tes din nou o panza plina de semnificatii inlantuite. Un scenariu atat de dragut si plin de romantism, nu? E aproape ca o reverie si poate sa te hraneasca asemeni unei poezii, atata vreme cat constientizei ca exista posibilitatea sa ramana doar atat.
Un scenariu minunat pe care poate l-ai trait sau l-ai personalizat in felul tau. Un scenariu care te trezeste la viata, care iti da speranta, un scenariu care naste in tine emotii si fluturasi in stomac.

Pana aici, nicio problema , daca si obiceiul iubirii tale exista si experimentati aceleasi siruri de actiuni. Nu e nevoie de prea multe cunvinte, misterul face totul sa fie palpitant si asemanator povestilor de amor pe care le-ai vazut in filme. Insa ce se intampla daca de fapt totul e rodul imaginatiei tale?

Trecerea de la gandul initial si povestea care s-a nascut, s-a realizat fara sa iti dai seama ca pasesti intr-o alta dimensiune. Totul porneste de la arhetipul iubitului perfect, pe care il ai inradacinat undeva in tine, si care apare ca o imagine in momentul in care te indragostesti de el. O data cu atractia pe care o simti pentru el, imaginea catre care aspiri vine si iti deformeaza simtul realitatii. Din nevoia de iubire si conexiune se naste dorinta arzatoare de a vedea in El toate sclipirile pe care le cunoaste imaginea care s-a intiparit undeva in constiinta ta. Fara sa-ti dai seama incepi sa idealizezi, incepi sa-i atribui celui pe care l-ai ales ca obiect al iubirii tale, calitati supranaturale, proiectii ale iubitului perfect. Cu siguranta ca ai aflat deja cum e sa te umpli de asteptari, sa cauti raspunsurile emotionale pe care tu deja le-ai creat pentru el, si ele sa nu apara. Deceptii si blamari.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.