Setari Cookie-uri

Iubirea imaginara: pacoste sau prieten?

Ai stat vreodata in liniste sa iti asculti gandurile?

Draga mea, e timpul sa te trezesti din acest vis frumos si sa constientizezi ce traiesti pentru ca vei ajunge ranita. Din pacate ceea ce tu numesti acum iubire reprezinta doar magia psihologica a indragostirii. Animus si Anima. De indata ce intelegi aceste concepte ai sa te prinzi ca de fapt iubitul tau imaginar reprezinta doar o intalnire cu subconstientul tau. Dincolo de dimensiunea realitatii tale constiente exista imaginea unui suflet pereche. Psihicul tau calatoreste si cauta intregimea, integritatea si uniunea ale eurilor noastre opuse, actiune pe care Jung a numit-o procesul de individuatie.

Proiectia ta asupra LUI reprezinta intalnirea cu eul tau. O data ce l-ai intalnit pe El de fapt ajungi sa te cunosti pe tine. Am invatat ca fiecare fiinta umana are o parte feminina si o parte masculina, inradacinata adanc in sine. Aceste imagini contrasexuale te conduc la intalnirea adevarata cu tine, insa proiectandu-le pe altii. Ca sa te cunosti pe tine cu adevarat, uita-te la cei cu care interactionezi, observa-ti reactiile si descopera. Ceilalti reprezinta oglinzi pentru noi, si putem vedea in ei anumite lucruri pe care altfel nu am fi capabili sa le vedem.

Acum vreo 2 ani si jumatate, habar nu aveam ce inseamna, si pot sa spun ca ma cunosteam mult mai putin decat acum. Am cazut de atatea ori in prada iubirilor imaginare, m-am hranit cu ele, m-am umplut de entuziasm, apoi de astaptari si in final am experimentat ceea ce nu doresc sa experimentezi si tu: Deceptia. Distrugatoare de suflete. Stiu cum e, insa acum am in vatat cum sa o evit si n-am de gand sa te las fara sa iti spun. Pentru a putea sa evoluezi ca persoana e necesar sa devii constient de ceea ce ti se intampla, sa reusesti sa intelegi. Daca cineva te place sau tu nutresti acest sentiment pentru un El e important sa te intrebi: Este iubire sau proiectie? Doi oameni nu reusesc sa stie asta decat dupa ce trece o perioada si isi dau sansa de a se vedea asa cum sunt, insa acest lucru presupune deschidere si onestitate.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.