Setari Cookie-uri

Iubirea imaginara: pacoste sau prieten?

Ai stat vreodata in liniste sa iti asculti gandurile?

Poate vei fi surprinsa sa afli insa fiecare din noi avem o umbra iar proiectiile asupra celor din jurul nostru pot sa desluseasca anumite parti despre care nu stiam ca exista. Surprizele pot fi mari si e necesar sa fii pregatita pentru ca urmeaza sa descoperi.

Indiciul ca este vorba despre o proiectie o poate constitui sentimentul de fascinatie si obsesie fata de un barbat pe care il consdieri barbatul ideal pentru tine. El poate sa aiba urmatoarele reactii. In cazul in care ii place puterea se va bucura de controlul pe care acum il are asupra ta, sau se va simti agasat si inconfortabil. Poate chiar va gandi ca nici macar nu-l cunosti. Stii care e adevarul? Chiar nu-l cunosti, pentru ca ceea ce vezi reprezinta doar oglindirea umbrei tale, Animus .

Acelasi lucru se intampla si in cazul barbatilor. Daca ambele procese se intampla in acelasi timp,poti numi asta indragostire. Acea pasiune si intalnirie a extensiilor noastre se confunda adesea cu iubirea si de cel mai multe ori dupa ce acest proces se incheie, ramanem asa cum suntem si e important ca fiecare sa-si pastreze individualitatea.

Dupa ce mrejele au cazut, Animus si Anima se despart si redevin din nou parti ale noastre in timpul procesului de reinregire a sinelui. Acum ne afisam asa cum suntem si in majoritatea cazurilor daca nu suntem constienti de ce ni se intampla, esti dezamgita pentru ca ai impresia ca persoana de langa tine nu mai e cea de care te-ai indragostit.

Iubirea adevarata si de lunga durata presupune efort si energie si se distinge de pasiunea care ia nastere din proiectiile noastre. Adesea se intampla sa iti spui ca nu mai ca la inceput si asta se intampla pentru ca nu constientizei ca ai trecut la un alt nivel, ca dragostea pe care tu o consdierai adevarata, cea cu fluturasi in stomac si adrenalina nu reprezinta sentimentul care poate intretine o relatie pe termen lung.

E minunat sa le traiesti pe amandoua constient, fara sa fii tentata sa te abandonezi in proiectii si sa-ti pierzi individuliatatea. Dragostea este o arta asa cum ti-am spus si pentru a experimenta relatie sanatoasa e important sa-ti traiesti viata constient, sa te cunosti pe tine, sa evoluezi ca persoana mereu. Abandonarea de sine, dependenta, nu fac parte din acest program. Cu cat intelegi mai repede acest lucru cu atat vei fi scutita de suferinta.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.