Setari Cookie-uri

Cum sa devii mai atragatoare in 66 de zile?

De ce ma simt mica, stramba, urata, grasa?

De ce ma simt mica, stramba, urata, grasa?

Suna ceasul, il opresc, ma ridic, merg la baie, aprind lumina, dau drumul la apa, ma spal pe fata, pun pasta de dinti pe periuta, si-mi ridic privirea in oglinda in timp ce-mi frec dintii, “zambeste, viata e frumoasa”!!.. asta mi-am scris intr-un moment de fericire pe oglinda din baie, pe cea din hol scrie, “Te iubesc!” Ce inspirata am fost..ma salveaza de fiecare data cand imi vine sa ma arunc de la etaj… chiar daca ma simt ca naiba, fara chef de viata, aceste mesaje ma ajuta, trag de mine, ma forteaza sa vad lumina zilei, imi pun zambetul pe fata si ma trimit in lume.

Trebuie sa ma simt intr-un anumit fel! Trebuie sa ma simt bine! Trebuie sa-mi iubesc sotul! Trebuie sa zambesc! Trebuie sa ma iubesc! Trebuie sa fiu fidela. Trebuie sa-mi ascult mama. Trebuie sa fac un copil. Trebuie sa port rochie. Trebuie sa ma marit. Trebuie sa fiu fericita!

Trebuie sa ma simt intr-un anumit fel, asa vad la altii, asa fac si ei, asta-i directia in care merge lumea, asa ma comport si eu ca sa fiu in rand cu ei, majoritatea, eu vreau sa fiu acceptata si iubita de ceilalti, nu exista alta cale spre succes social.

Mi-e teama ca ma vor respinge daca le spun ce-mi trece prin cap, daca-mi arat adevarata fata, daca le spun ca-mi place sa iubesc atata timp cat simt, nu o viata, langa acelasi barbat.

Cine ne spune care-i normalitatea? Societatea, familia, prietenii, toi care au vechime in trait, stim noi mai bine care-i calea regala spre adevarata viata, spune nevroticul deghizat in intelept: Trebuie sa te mariti, ai deja 35 de ani, sa faci un copil, sa te asezi la casa ta.

Trebuie sa ma comport intr-un anumit fel, nu pot spune ca ma simt ca naiba azi, o sa creada ca sunt slaba si o sa ma atace, trebuie sa-mi mentin masca de femme fatale intacta, sa ma ascund in spatele mastii, sperand ca nimeni nu va afla ce se afla acolo.

Chiar daca simt teama, furie, lipsa stimei de sine, disperare, n-am voie sa-mi arat slabiciunea, trebuie s-o tin ascunsa, n-am voie sa ma simt asa, trebuie sa zambesc, sa ma arat fericita, asa e normal si firesc.

Cum ai fost crescuta? Cu ce mesaje ai fost crescuta? Cine te-a invatat sa comunici? Cine te-a invatat sa iubesti? Cine te-a invatat sa-ti cunosti si sa-ti implinesti potentialul? Cine te-a invatat sa fi parinte?
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.