Setari Cookie-uri

Cum sa devii mai atragatoare in 66 de zile?

De ce ma simt mica, stramba, urata, grasa?

Dupa aceea, inchide ochii si imagineaza-ti prima propozitie de pe lista. Pune-ti urmatoarele intrebari, stai putin ca sa asculti raspunsurile care vin din profunzimea ta launtrica.

Este aceasta ideea mea sau am adoptat-o? De ce am eu aceasta convingere? Imi da ea forta? La ce ar trebui sa renunt ca sa o modific.

Dupa ce ai raspuns la toate intrebarile, cu toate credintele tale despre tine si viata, noteaza-le intr-un jurnal de ganduri, fara graba, scrie tot ce-ti trece prin minte.

Si acum, scrie o scrisoare catre fiecare din convingerile de pe lista, multumesete-i ca ti-a fost companion de drum, ia-ti ramas bun, si inlocuieste-o cu o noua convingere care-ti da forta, putere, energie.

Lucrul cu care nu poti exista impreuna, nu te lasa sa existi.

De-a lungul vietii am invatat sa nu ma mai plang, sa nu-i mai acuz pe ceilalti de nefericirea mea, sa nu mai critic, sa nu ma mai acuz si sa nu ma mai simt vinovata cand simt furie, gelozie, ura, tristete, pasivitate, superficialitate, lene, dependenta, frica si am pasit intr-o noua dimensiune, lasand frica in spate.

Am pasit pe-un drum nou, cu indrazneala si curaj, chiar cu-n dram de nebunie si mi-am zis, pot sa fiu orice, pot sa-mi depasesc limitele, pot sa schimb toata lumea prin puterea exemplului, prin miscarea Stilul Tau, si asta am facut, astazi sunt o persoana care-i trezeste si ii tareste pe fricosi afara din zona de confort, unde aud voci: stai aici, ca e cald si bine, tu esti mica si proasta, n-ai norocul lor.

Frica te tine pe loc, iti ingheata gandurile si-ti paralizeaza miscarile, ramai mica si proasta, ca raspuns al educatiei tampite primite, a mesajelor sociale la fel de stramte, care-ti arata tabloul unei vedete, incrustate-n diamante, care-ti spune, asta e locul personalitatiilor, nu al tau!

Viata te loveste ca sa te trezeasca din somnul profund in care esti blocata. Nu te-ai saturat sa fii mica si proasta? Urata si grasa? Nu te-ai saturat sa te uiti in oglinda si sa vezi un monstru? Nu te-ai saturat sa te plangi de nesansa ta? Nu te-ai saturat de viata ta trista?

Stiam ca o sa mi te alaturi, viata trebuie traita- trebuie, exista doar in aceasta propozitie si niciunde altundeva.

Esti libera, risca si fii tu insati, lasa-i sa vorbeasca ca e pura nebunie ce vrei si faci, esti libera sa te alegi pe tine, sa faci ce simti si ce-ti place, e viata ta, n-o rata!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.