Setari Cookie-uri

Cum sa devii mai atragatoare in 66 de zile?

De ce ma simt mica, stramba, urata, grasa?

Ti se intampla sa te trezesti dimineata fara niciun chef de viata, fara sa te simti valoroasa, frumoasa, atragatoare?

Inseamna ca esti normala! :-)

Ia sa vedem ce aduce in viata ta fidelitatea fortata, pastrarea mastii de zana pe fata ta:

Fidelitatea din datorie e toxica si am sa-ti arat de ce:

Ma simt grasa, am picioarele umflate, am burta, sunt balonata. Asta e starea mea de spirit acum, ce fac? Ok, ma uit in oglinda. Adevarat, sunt balonata, si pentru asta am de gand sa evit alimentele si bauturile care ma baloneaza, consult un nutritionist sa vad ce leacuri are pentru mine, merg mai departe, la picioare.

Adevarat, am retentie de apa, se prea poate sa fie aceeasi cauza, alimentatia nesanatoasa si oboseala. La fel procedez si cu celelalte aspecte care imi creeaza disconfort si frustrare: le analizez si trec la actiune ca sa elimin starea fizica negativa, iar faptul ca ma accept asa cum sunt si ma simt ma ajuta sa ma iubesc si cu putina burta, si cu picioarele umflate.

Cu ce cuvinte te lupti zilnic?

Grasa? Batrana? Urata? Stramba? Proasta? Nebuna?

Poti sa te uiti in oglinda si sa spui: Sunt grasa! Sunt urata! Sunt proasta!??! Poti sa te accepti asa cum te simti? Poti sa te eliberezi de emotia ce ti-o creeaza rostirea acestor cuvinte cu care nu vrei sa te identifici?

Sunt frumoasa! Sunt fericita! Sunt implinita!, spuse in momente de disperare te face sa te simti mai bine?

Nu! Asta-i raspunsul, nu! Mai rau te simti, repeti ca un papagal mesajele pozitive si te simti mai rau. De ce nu functioneaza terapia mesajelor pozitive?

Opreste-te acum!! Inainte sa fie prea tarziu. Unele persoane, care si-au negat partile mai putin luminoase au ajuns chiar sa fie urate, nebune, bolnave, moarte. Asta te asteapta daca continui sa-ti negi anumite parti din tine. Cand o sa intelegi ca esti si frumoasa si urata, si buna si rea?

Am o prietena care s-a vindecat in cancer in clipa in care s-a acceptat profund si-n totalitate, in clipa in care a renuntat la masca sociala, in clipa in care s-a iertat pe sine, iertand-o pe mama ei, pe care o vedea rea, egoista, urata, grasa si alte nuante.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.