Setari Cookie-uri

Cum sa ai o tinuta vestimentara eclectica fara a fi kitsch

Dintotdeauna mi-a placut sa mixez texturi, culori, influente si stiluri in stilul meu vestimentar. Si intotdeauna am avut un talent deosebit de a obtine o tinuta echilibrata. Asadar, am decis sa iti impartasesc cateva trucuri ca sa obtii tinuta vestimentara eclectica impresionanta, insa fara a fi incarcata, fara a ajunge la kitsch, caci linia poate fi atat de fina!

Eram la facultate cand profa mea de moda de atunci (da, exista Facultate de Moda!) mi-a spus ca am un stil vestimentar “miserupist”. Mda, dintotdeauna am avut stilul acesta. In sensul ca mi-a placut sa aleg fragmente din trenduri si sa le asortez dimpreuna, desi ai fi zis ca una langa alta ar fi facut implozie.

Ei bine, tinuta echilibrata este posibila! Si nimic nu a facut nici im-, nici explozie. Asa ca, in timp, de atunci si pana azi – sa fie vreo doi ani, ca eu n-am mai mult de 18! :) – am tot experimentat cum e cu tinuta vestimentara eclectica echilibrata.

Cum asortezi culorile? Cum mixezi stilurile intr-un outfit? Cum combini texturi diferite? Cum faci asta evitand look-ul de sorcova (sa ii zicem pe romaneste, daca tot ce abia a trecut!) sau cum sa faci sa nu ajungi la granita kitsch-ului? Greu nu e. Dar nici usor! Dar e frumos! Asadar…

Citește și:

Gaseste unitatea in tinuta ta

Primul sfat este sa alegi ceea ce leaga compozitia. Pana la urma si un aluat are nevoie de un liant. Si outfitul tau la fel! Fie ca e vorba de o culoare de fond, fie ca este vorba de un stil dominant (sa zicem pretios!), fie ca vorbim despre o textura dominanta, alege liantul tinutei tale. Alege ceea ce o face unitara. Ceea ce o “tine” adunata.

Aici mai este un secret: poti de alfel sa “trantesti” intr-un mix toate tesaturile posibile daca stii sa combini texturi diferite. Si daca le unesti cu ajutorul unei game cromatice de exemplu. Sau cu un stil – sa zicem punk-rock, ori femme fatale. Inspira-te din tinuta Rodarte de mai jos, pentru primavara-vara 2018!

SS18 Details #rodarte

A post shared by RODARTE (@rodarte) on

Cum asortezi culorile intr-o tinuta vestimentara eclectica

Asa cum spuneam si mai sus, este esential sa gasesti fondul unitar. De exemplu, poti avea unitate in eclectism si daca ai culori in contrast, avand un numitor comun.

Citește și:

Ca sa ma intelegi mai usor, poti avea o tinuta vestimentara eclectica desi plina de roz, smarald, turcoaz, albastru-cobalt, auriu! Inspira-te de la Emilio Pucci, de mai jos! Ce vezi? Vezi o tinuta echilibrata tocmai pentru ca unitatea sta o data in stilul retro, si a doua oara in alegerea tonurilor usor neon.

Cum sa mixezi mai multe stiluri si influente vestimentare

Am discutat despre cum asortezi culorile. Insa, cum mixezi stilurile? Pai ideea de baza este aceeasi si la capitolul influente diferite: unitate prin altceva, daca prin stiluri nu va fi.

De exemplu, stilul gipsy ori nomad este un mix de imprimeuri si tesaturi, de cele mai multe ori dominand intreaga tinuta. La fel si stilul Boho! Insa, se poate gasi unitate in gama cromatica.

Citește și:

Tinuta de mai sus semnata Etro pentru toamna-iarna 2017-2018 este un mix aproape Baroc de texturi, imprimeuri, tesaturi si culori. Si totusi, se obtine unitate prin aglomeratie. Prin stilurile care se intrepatrund echilibrat: broderia Rococo sta langa carourile tweed-ului, denim si tricotaj in dungi. Si asta pentru ca se intampla o unitate bine calculata. La fel si McQueen, alege unitate prin culoare, desi mixeaza lana tricotata, organza, broderie pretioasa cu cristale si pietre. Un mix casual/pretios extrem de reusit, dupa parerea mea!

As seen in @VogueGermany , an Alexander McQueen Pre Spring/Summer 2018 cropped cashmere jumper with multi-coloured jewelled garden embroidery is worn with a petal taffeta skirt with bow detail and a garden embroidery Box Bag. Photographer: @brandlutzt Stylist: @maximilianaufschnaiter #McQueenPreSS18 #McQueenBoxBag #AlexanderMcQueen

Citește și:

A post shared by Alexander McQueen (@alexandermcqueen) on

Cum sa combini texturi diferite in outfitul tau

Poti sa combini texturi diferite in tinuta ta. Exemplul McQueen de mai sus functioneaza si aici. Acolo tricotajele erau juxtapuse pietrelor pretioase si unui material pretios precum organza.

Poti avea o tinuta echilibrata si daca porti o camasa din denim cu o fusta din brocarte, Baroca! Exemplul perfect este dat de Versace prin Naomi Campbell! Si asta pentru ca topul este uni iar nuantele din top se regasesc si in fusta, facand o legatura in intregul ansamblu.

The winning combination - @iamnaomicampbell in a look from the #VersaceTribute collection that pairs bull denim with Medusa hardware accents with the Barocco silk twill ball skirt on @S_Moda Magazine. _ Photographer: @cuneytakeroglu Styled by @nataliabengoechea

Citește și:

A post shared by VERSACE (@versace_official) on

Da, tinuta vestimentara eclectica echilibrata, ne-kitsch nu este o utopie. Incearca si tu cateva mixuri si trimite-mi niste poze, cine stie cand ma hotarasc sa folosesc tinutele voastre pe post de inspo!

Sursa foto front page – Pagina oficiala facebook Vievienne Westwood, instagram

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.