Setari Cookie-uri

Dress code, decodat! 5 rochii de purtat la orice nuntă, pentru orice buget

Ușor-ușor am intrat în sezonul nunților. Invitații peste invitații. Și pe fiecare scrie câteva ceva legat de ținuta impusă, respectiv locația evenimentului. Așa că astăzi vom vorbi despre tipuri de dress code la nuntă și ce presupune fiecare, totul tradus în 5 tipuri de rochii de purtat la orice nuntă. Despre ce înseamnă o rochie dress code white tie, o rochie dress code black tie, o rochie pentru dress code black tipe opțional, o rochie pentru dress code festiv sau o rochie pentru dress code casual, și despre accesorizarea perfectă, mai jos!

Decodăm codurile! Codurile vestimentare, adică! Și le decodăm în cel mai frumos și elegant, feminin și rafinat fel cu putință. Vorbim despre ce tipuri de dress code la nuntă există și le exemplificăm cu ținute de ocazie pentru orice nuntă. Mai mult de atât, vei fi plăcut impresionată de selecția noastră, căci am ales să-ți sugerăm rochii de purtat la nuntă, cu preț bun. Chiar dacă vorbim despre rochii de ocazie sau rochii prețioase, sofisticate, cu aplicații sau din materiale fine, vei găsi cele mai bune prețuri pentru un eveniment ca acesta.

Am ales 5 coduri vestimentare – cel mai des întâlnite, pe invitații, de altfel - și pe ele le vom analiza:

👗 Rochii de purtat la orice nuntă: rochia lungă pentru dress code white tie

👗 Rochii versatile de nuntă: rochia adecvată pentru un dress code black tie

Citește și:

👗 Ce rochie alegi pentru un black tie opțional la o nuntă?

👗 Ținute de ocazie pentru orice nuntă: alege-le pentru dess-code festiv

👗 Dress code casual la nuntă? Optează pentru astfel de rochii!

Să alegi rochii de purtat la orice nuntă poate fi dificil, mai ales cu un buget mic. Însă, este posibil să fii pe lista celor mai bine îmbrăcate doamne, și fără stres sau conturi în bancă lichidate. Am ales 5 rochii versatile de nuntă, care nu îți vor afecta bugetul, cu atât mai mult, dacă ai de gând să răspunzi cu ”Da” invitațiilor la mai multe nunți.

Ce înseamnă o rochie dress code white tie? Ce presupune o rochie dress code black tie? Cum arată o rochie pentru dress code black tipe opțional? Dacă pe invitație scrie rochie pentru dress code festiv cum te îmbraci? Și dacă ți se recomandă să alegi o rochie pentru dress code casual, ce vei alege, să te potrivești în peisajul nunții? Despre toate, cu exemple vizuale și accesorizări recomandate, mai jos.

Citește și:

Rochii de purtat la orice nuntă: rochia lungă pentru dress code white tie

Vorbind despre ținute de ocazie pentru orice nuntă, primul pe listă este cel mai formal dress code. Pentru white tie, îți sugerez să te inspiri puțin din alegerile vedetelor de la Hollywood, de pe Covorul Roșu. Dacă vorbim despre rochii de purtat la orice nuntă, nu dai greș cu o rochie neagră, lungă, până în pământ, eventual dintr-un material prețios. Este șansa ta să strălucești. Dacă tema nunții permite, poți alege și o culoare, însă non-culoarea neagră este perfectă.

Sfat de accesorizare pentru aceste tipuri de dress code la nuntă: Poartă această rochie lungă, neagră, satinată, în stil furou, cu accesorii metalice! O pereche de sandale aurii sau argintii este perfectă!

Citește și:

Rochii de purtat la orice nuntă – rochie dress code white tie

Rochie pentru dress code white tie


Rochii versatile de nuntă: rochia adecvată pentru un dress code black tie

Cel mai des întâlnit cod vestimentar este acesta. Black tie presupune rochii de purtat la orice nuntă. Adică elegante, sofisticate, prețioase, fără doar și poate lungi, eventual cu aplicații prețioase. Alege culori tari, dacă vrei, alege detalii de croială spectaculoase, alege volane sau decupaje, drapaje și falduri, chiar transparențe, alege decorațiuni și imprimeuri, atâta timp cât rămâi la un stil formal, de ceremonie.

Sfat de accesorizare pentru aceste tipuri de dress code la nuntă: Deși nu ai zice, găsești rochii de purtat la nuntă cu preț bun. Sfatul meu, dacă alegi o rochie cu broderie și voal, atenție să nu pară ieftine decorațiunile. Această rochie arată perfect cu sandale nude sau cu pietre strălucitoare.

Citește și:

Rochii versatile de nuntă – rochie dress code black tie

Rochii versatile de nuntă pentru dress code black tie


Ce rochie alegi pentru black tie opțional la o nuntă?

Ceva mai puțin formal decât stilul black tie, acest stil permite invitaților să aleagă o rochie lungă, o rochie de cocktail, o rochie midi, sau chiar combinații stilistice de fuste, pantaloni și bluze elegante. Dacă te numeri printre norocoasele unei invitații cu black tie opțional, te sfătuiesc să alegi modele de rochii de purtat la orice nuntă. Ba chiar rochii versatile de nuntă, ce pot fi mai apoi ”reciclate”, în ținute de zi cu zi, de cocktail, de party sau chiar office.

Sfat de accesorizare pentru aceste tipuri de dress code la nuntă: În acest sens am ales ca exemplu această rochie neagră, midi. Suficient de simplă, cât să fie versatilă, dar suficient de sofisticată, cât să se potrivească momentului festiv. Îmbin-o cu sandale prețioase și accesorii opulente!

Citește și:

    Rochie pentru dress code black tipe opțional: rochia midi de cocktail

    Black tipe opțional: rochia midi de cocktail


    Ținute de ocazie pentru orice nuntă: alege-le pentru dress-code festiv

    Dacă pe invitație scrie că dress-code-ul este festiv, înseamnă că invitații au libertatea de a îmbina și purta motive și imprimeuri, texturi fabuloase, stiluri diferite. Ai libertatea să porți compleuri sau ansambluri stilizate, așa cum îți dorești, respectând ocazia, desigur. Te sfătuiesc să alegi acest gen de rochie: lungă, flu-flu, feminină, cu decolteu și volane și cu imprimeu subtil. Este o alegere diafană, eterică, senzuală!

    Sfat de accesorizare pentru aceste tipuri de dress code la nuntă: Frumusețea acestui gen de piesă vestimentară este că poate face parte lejer din categoria de rochii de purtat la orice nuntă. Asortează-i sandale cu talpă înaltă și toc înalt, eventual nude sau aurii.

    Citește și:

      Rochii de purtat la nuntă cu preț bun: rochie pentru dress code festiv

      Rochii de purtat la nuntă pentru dress code festiv


      Dress code casual la nuntă? Optează pentru astfel de rochii!

      Cu siguranță că și cu acest gen de cod vestimentar poți alege rochii de purtat la nuntă cu preț bun. Și poți alege să te simți confortabil în croiala respectivă. Casual indică faptul că locația poate fi pe plajă, în pădure sau oricum în aer liber și atmosfera se dorește a fi relaxată. Mergi pe croieli maxi, pe falduri, pe materiale flu-flu, pe lungimi sau scurtimi cum îți dorești. Alege imprimeu, sau culoare, alege în ce te simți tu bine, cât de cât elegant, prețios.

      Sfat de accesorizare pentru aceste tipuri de dress code la nuntă: un clutch prețios, o coafură relaxată, sandale simple, chiar balerini sau flats, prețioși și gata! Când vorbim de acest gen de rochii de purtat la orice nuntă, effortless e cuvântul-cheie.

      rochie de seara pentru nunta pentru un dress code casual

      De altfel, sfatul meu este să strecori puțin effortless în orice dress code. Că vorbim despre o rochie dress code white tie, o rochie dress code black tie, o rochie pentru dress code black tipe opțional, o rochie pentru dress code festiv, o rochie pentru dress code casual, strecoară confortul în ecuație!

      Desigur, aceste rochii versatile de nuntă îți permit confort, special le-am ales astfel. Dar mixează în aceste ținute de ocazie pentru orice nuntă, accesorii și bijuterii simple. Completează aceste rochii de purtat la orice nuntă cu coafuri elegante, dar relaxate, fără mult fixativ sau decorațiuni Baroce. Și, ca un ultim sfat, dacă cauți rochii de purtat la nuntă cu preț bun, uită-te bine la materialele folosite. Dantela, voalul, tulle-ul, broderiile și aplicațiile prețioase pot da de gol o rochie.

      Sursa foto front page – Averie Woodard/Unsplash

      Vizionare placuta


      Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.