Setari Cookie-uri

Ne place rochia midi in orice combinatie!

Devenita unul dintre cele mai cautate articole vestimentare din ultimii ani, rochia midi este solutia salvatoare la orice ora, pentru orice fel de eveniment si pentru orice tip de buzunar. Rochiile midi sunt usor de purtat, dar nu la fel de usor de uitat, pentru ca modelele pentru astfel de rochite sunt absolut senzationale.

Rochia midi este acea bucată de țesătură care a provocat un soi de faliment în industria modei, la aparitie. De asemenea, a dat „nas” multor porniri de inspiratie feminista. Are un aer de ”Oi arata eu inocenta, dar sunt oricum numai astfel nu...”.

Iata mai jos ce trebuie sa stii despre rochia midi si ce tipuri merita sa ai in garderoba!

👗 Mici detalii de istorie a rochiei midi

👗Rochii midi potrivite pentru petrecerea de cocktail

👗Rochia midi de vara pentru tinute lejere de zi

👗O rochie midi versatila - mai multe ocazii

👗Rochia midi pentru femei sportive

👗 Rochii midi de ocazie speciala

Mici detalii de istorie a rochiei midi

Istoria rochiei midi a pornit in anii 1920 cand, pentru prima data in secole, rochia lunga cu tiv pana in podea incepea sa coboare de pe podium. Razboiul se incheiase, iar lumea era ca un club de noapte: economia incepea sa se miste incet incet, gleznele femeilor se miscau in ritmuri de dans pe la fieste, taliile de la rochii incepeau sa coboare in croieli, iar epoca victoriana transpiranta a corsetelorse estompa pe fiece zi. Coco Chanel, remarcata deja in randurile VIP-urilor, spunea deja oamenilor sa inceapa sa mai si traiasca putin. :)

Citește și:

Dar apoi, deodata, ca din senin, in 1929 a lovit Marea Criza. Acesta a fost si momentul cand epoca fustei si rochiei midi a inceput sa se impuna din plin. A inceput mai timid, cu o perioada a fustei midi traditionale, mai lungi, peste gamba piciorului, dar fara sa atinga incheietura acestuia. pe la 1940, rochia midi a inceput sa se tot scurteze, ajungand prin anii 50 la o mare varietate de croieli tip creion sau A-line. Cam de atunci, rochia midi s-a pastrat in tot mai multe modele, evoluand constant odata cu contextul cultural, pana azi.

Iata cateva dintre modele de rochie midi care ar putea sa se potriveasca perfect chiar si stilului tau! Fii increzatoare si poarta rochiile midi in orice moment al zilei!

Rochii midi potrivite pentru petrecerea de cocktail

Un eveniment organizat in mijlocul zilei te solicita la fel de tare ca petrecerea de la miezul noptii. Este genul de eveniment unde nu poti sa apari cu tinuta de seara, dar nici cu una prea casual, asa ca alegerea tinutei poate sa iti ia mai mult timp decat de obicei.

Citește și:

Dar acum poti sa gasesti solutia intr-o rochia midi cu motive si tot soiul de imprimeuri colorate sau spectaculoase. Ori o rochie midi cu aplicatii stralucitoare sau interesante. Este potrivita pentru zilele in care vrei sa fii eleganta si stralucitoare, dar fara sa atragi prea mult atentia asupra ta.

O rochie midi de ocazie speciala aminteste practic de inceputurile istoriei rochiei si fustei de lungime midi. Daca este mai mulata pe corp, are grija sa sublinieze feminitatea prin liniile fine si sexy cu care imbraca corpul. Sa nu mai spun de cat de bine o poti accesoriza fie cu una din culorile imprimeurilor de pe ea, fie cu alte accesorii multicolorate. In picioare, poarta cu stil o pereche de pantofi stiletto sau sandale cu toc delicate si vei straluci, cu o tinuta alungita, care te va face sa arati si classy si moderna totodata, si muuult mai inalta si mai slaba! ;)

Citește și:

Rochii midi pentru cocktail

Rochii midi de firmă la preț de outfit

Rochiile midi par de inspiratie vintage sau retro, sunt foarte feminine si elegante, pline de stil, astfel incat nu ai cum sa nu cuceresti prin farmec si mister feminin la orice eveniment special, intr-o asemenea rochie.

Mizeaza pe o astfel de rochie la orice eveniment special ai vrea sa participi s nu ai cum a nu te simti in largul tau si totodata foarte stilata!

Rochia midi de vara pentru tinute lejere de zi

Vara este anotimpul care iti ofera libertatea sa te imbraci cat mai lejer posibil. Daca, insa, nu esti adepta rochiilor scurte, iar cele pana in pamant te acopera prea mult, alege, ca in orice situatie, calea de mijloc. Rochia midi de vara vine in ajutorul tau atat in varianta eleganta, cat si varianta vaporoasa si racoroasa.

O rochie midi de vara, in functie de croiala si materialele utilizate, poate fi eleganta sau doar casual, poate fi purtata cu sandale cu tocuri sau se poate adapta la sandale cu talpa joasa, intr-o tinuta perfecta de vacanta sau concediu calduros, undeva pe o coasta. Vantul o va flutura misterios, fara sa o tarasca pe jos, din cauza ca e prea lunga.

Citește și:

Rochii midi de vara

Mai multe rochii midi de vara

Nu are rost sa spun cat de bine te vei simti intr-o astfel de rochie midi de vara, pe timp de vreme caniculara. E o rochie perfecta si pentru birou, dar si pentru vacanta, pentru plimbari in parc sau iesiri la o cina romantica. Nu te conditioneaza la nimic, nu iti impune niciun fel de dress code, dimpotriva.

Pentru ca are lungimea potrivita, poate fi purtata atat in tinute decente, la serviciu, cat si cand te vezi cu prietenii. Dar nu e atat de lunga incat sa acopere tot din tine si sa o tarasti pe pamant, sa calci pe ea etc. Sexy atat cat trebuie, feminina si misterioasa exact atat cat lasi tu sa se vada!

O rochie midi versatila - mai multe ocazii

Desi poate parea ciudat, sunt multe rochii midi versatile pe care le poti purta atat la birou, cat si la o iesire in parc, trebuie doar sa fii atenta la accesoriile pe care le alegi. Astfel, poti transforma o rochie midi mulata dintr-una sport intr-una eleganta, doar alegand alta geanta si alta incaltaminte.

Citește și:

Iti trebuie o rochie midi simpla si bijuterii statement opulente care sa transforme complet orice tinuta, chiar si rochia in sine! Si chiar te sfatuiesc sa iti iei cat mai multe astfel de rochii in garderoba. Vaporoase, largi, in croieli evazate sau stramte, mulate pe corp, care evidentiaza liniile feminine. De la adidasi pana la tocuri elegante, de la tinute urbane, casual, pana la cele de seara, chic, o astfel de rochie midi simpla te va salva din orice situatie.

Rochie midi casual

Rochii midi versatile

Rochia midi simpla si versatila nu e de ieri, de azi. Asa ca o vei gasi de la mama, chiar bunica ta, din garderoba femeilor de alta data, dupa cum iti spuneam mai sus in istoria rochiei midi, care a aparut de aproape un secol, pana la adolescenta din zilele noastre.

Coco Chanel e primul designer care s-a jucat cu rochia midi neagra simpla si adaptabila oricarei situatii, de la rochie de zi, insotita de bijuterii din perle, pana la rochie de seara - the little black dress -, asa ca, mai are rost sa-ti spun ca merita sa investesti intr-o rochie midi neagra simpla? Probabil ca o ai in dulap. ;)

Citește și:

Rochia midi pentru femei sportive

Daca iti plac foarte mult rochiile, dar sub nicio forma nu ai petrece ore in sir in pantofi cu toc si nici materialele vaporoase nu sunt pe gustul tau, alege variantele sport ale rochitelor midi. Le gasesti in toate culorile, simple sau cu diferite imprimeuri si iti ofera tot confortul si libertatea de care ai nevoie.

In plus, de regula, o rochie midi sport este realizata din materiale lejere, confortabile, perfecte pentru zile de canicula. Si poate avea totodata imprimeuri superbe, foarte colorate sau in tendinte, ori poate fi o rochie midi sport simpla, unicolorata. Poarta-le cu adidasi si pantofi sport confortabili, mai ales vara, cand pleci in concedii sau vacanta! Nu renunti astfel nici la feminitate. :)

Rochii midi sport

Rochii midi sport in tendinte

Dar o rochie sport midi nu este doar pentru vara: ea poate fi purtata si iarna, in functie de materialul din care este realizata. Cu dresuri groase si cu ghete sau cizme sportive. Se adauga o geaca sau haina sport peste si gata - ai un outfit feminin, potrivit atat de un city break, cat si de mers la birou. Chiar asa, sport, casual si lejer!

Rochii midi de ocazie speciala

Fii o adevarata printesa in rochita ta midi! Cand vrei sa fii sexy, dar si sa le arati celorlalti ca esti o femeie serioasa si de incredere, alege o rochie midi de seara care sa nu lase prea multa piele la vedere. Culorile calde ofera o imagine inocenta si extrem de feminina a celei care le imbraca cu zambetul pe buze drept accesoriu.

Ca sa nu mai vorbesc de rochiile midi diafane in culori pastelate. Sunt perfecte la orice ocazie speciala, ca esti la o nunta ca domnisoara speciala, ca mergi la un botez sau chiar bal de absolvire ori cina romantica. Chiar si la cununia ta civila merita sa alegi o rochie midi de seara. Este feminina, simpatica, ca de Barbie, aminteste de copilarie, daca are croiala evazata, tip A-line sau babydoll. Ca de Alice in Tara Minunilor. Asadar, alege sa stralucesti intr-o rochie midi de ocazie, super eleganta!

Rochii midi pentru ocazie

Rochi midi de ocazie

Cambrate, in dungi, vaporoase, cu spatele gol, sau orice alta varianta a rochiei midi doresti, o gasesti pe rochii365.ro!

Nu ai cum sa dai gres cu acest tip de rochie, pentru ca, ghici ce, e una din rochiile cu istorie interesanta aparte pentru care chiar merita sa ai un model, cel putin, in garderoba! Si nu doar de asta! Chiar ti-am dat mai sus toate motivele pentru care o astfel de rochie midi te salveaza din multe situatii.

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.