Setari Cookie-uri

7 piese pentru care ai băga mâna-n foc că sunt vintage!

Hainele vintage sunt mai mult decât o modă. Am putea spune că este un curent în lumea fashion, unul care nu înseamnă doar să împrumuți haine din garderoba mamei sau a bunicii. Înseamnă stil, bun-gust și versatilitate. Te lăsă să îmbraci amintiri sau să faci memorii pe care le porți cu tine în cele mai dragi situații. Sunt, totuși, anumite articole vestimentare care deși nu au o vechime notabilă, poartă o amprentă aparte și lăsă impresia că au trecut veacuri peste ele.

Să porți piese cu un aspect patinat, prăfuit este ca o provocare. Nu pentru că ce ai ales nu este frumos, ci și pentru că trebuie să fii destul de atentă la asortarea lor. Până la urmă, vorbim despre fidelizarea unei ere. Eh, bine, lucrurile nu sunt atât de serioase.

O să observi că nu îți trebuie cunoștințe prea mari ca să poți gândi combinații potrivite celor pe care noi le-am găsit. Le recomandăm pentru că sunt de calitate și pentru că denotă eleganță. Sunt lucrușoare noi, din colecții recente dar care au o înfățișare retro, ușor de confundat cu ceea ce noi numim vintage. Iată câteva exemple:

Rochie verde vintage din catifea
Pantofi negri cu toc și închidere cu cataramă
Ochelarii de soare vintage încă la modă
Genți cu imprimeu baroc pentru o apariție rafinată
Rochie bej cu dantelă croșetată
Fustă albastră anii ‘50
Curele decorative pentru ținute chic

Citește și:

Rochie verde vintage din catifea ideală la diverse ocazii de seară

Oh, catifeaua! Un material de lux, care se remarcă printr-un aspect unic, cândva un simbol al avuției. Doar gândiți-vă câte doamne s-au lăudat pentru prima oară cu o rochie din catifea.

Modelul ales de noi este special și pentru culoarea de un verde smarald, dar mai ales mulțumită unui design special: falduri în talie, croială cambrată, umeri goi și bretele laterale tip mânecuță.

rochie verde vintage catifea

Vezi detalii aici

Pantofi negri cu toc și închidere cu cataramă

Poate că nu ne pricepem noi prea bine la istorie, dar ne place să asociem pantofiorii aceștia negri cu unii potriviți pentru a dansa charleston la serate intime. Această pereche de încălțăminte pentru damă este prevăzută cu închidere cu cataramă - destul de clasic am zice noi.

Citește și:

Sunt niște pantofi cu toc destul de comuni, dar deosebiți tocmai prin forma lor simpatică, feminină - ideali pentru orice sezon (mai puțin iarna, desigur).

Pantofi negri cu toc si inchidere cu catarama

Urmărește pret

Ochelarii de soare vintage încă la modă

Încercați să vă puneți puțin imaginația la joacă și să rememorați una dintre multele imagini de prin filme când vedeați o domniță la plimbare într-o mașină decapotabilă, cu o eșarfă pe cap, fluturând, și musai o pereche de ochelari. Cam așa sunt și ochelarii aleși de noi, unii care seamănă cu cei care se purtau acum mai bine de cinci decenii.

Că sunt Cat Eye, sau Jackie O, Wayfarer, pătrați sau cu rame supradimensionate și colorate, Aviator sau mai noi ochelarii cu lentile polarizate tip oglindă, sigur găsești ceva care să îți placă.

Citește și:

accesorii aspect vintage

Alege o pereche de ochelari de soare

Genți cu imprimeu baroc pentru o apariție rafinată

Grandios și colorat, caracterizat mai ales prin folosirea de modele și imprimeuri florale, stilul baroc făcea furori acum ceva timp, undeva prin Italia. A migrat și s-a adaptat, așa că iată-ne în prezent putând cumpăra genți cu imprimeu baroc, fabricate din materiale printate care lasă o senzație de somptuozitate, de eleganță și rafinament, de prețios.

Nouă ne-au plăcut foarte mult și credem că ar trebui să investești într-o astfel de achiziție, nu doar pentru exuberantă, ci mai ales grație elementelor delicate de care dispun.

Genți cu imprimeu baroc

Genți cu print floral baroc

Rochie bej cu dantelă croșetată pentru petreceri

Anii ‘20 s-au întors și sunt din nou în vogă. Cel puțin în ceea ce privește moda. Sunt la mare căutare rochiile care imită era georgiană, când se ascultă și se dansa pe muzică jazz.

Citește și:

Noi am găsit o rochie din dantelă, simplă, lungă, dreapta fără decorațiuni suplimentare, dar care mizează pe fapul că este croșetată. Și asta o face nemaipomenită - plus că și decolteul rotund, discret, este în ton cu vremurile despre care vorbim.

imbracaminte stil vechi

Afla informatii

Fustă albastră anii ‘50

The 50’s ladies! Nu, nu este rockabella, dar este ceva retro, super cool. O fustă în croială A (am scris mai multe despre asta aici), una în dungi, o combinație cool între alb și albastru. În talie are pliseuri și împrumută puțin din alura franceză. Parcă aduce puțin și a la Audrey Hepburn.

În talie are o porțiune care îți evidențiază corpul, iar închiderea cu nasturi o face să fie și mai chic. Se poartă cu cămăși, cu tricouri, cu topuri variate. Arătă minunat oricum ar fi.

Citește și:

fusta anii '50

Vezi detalii

Curele decorative pentru ținute chic

Cândva, curelele nu erau doar o alegere, ci o obligație. Se purtau cu mândrie, cu inspirație și confereau fiecărui outfit un look elegant. Deloc extreme, am găsit câteva modele de curele superbe.

Sunt de la branduri renumite care au înțeles ce înseamnă vintage, fără să le facă banale, plictisitoare. Le poți purta la o fustă sau o rochie, care se vor transforma odată cu acest touch.

curele decorativ stil vintage

Alege un model

Secretul atunci când porți haine și accesorii vintage, ca să arate și frumos, este să mizezi pe articole care sunt în tendințe. Nu trebuie să îți transformi ținuta într-una dramatică, nu renunța la tonuri aprinse și nu te mulțumi cu simplitate.

Adoptă o coafură și un machiaj contemporan dacă vrei să fii sigură că nu faci ceva greșit. Și da, mixează vechiul cu nou. O să vezi că vei întoarce multe priviri.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Mai 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.