Setari Cookie-uri

Rochii de seară din satin potrivite la evenimentele verii

Ei bine, dacă sezonul anterior, accentul a fost pus pe catifea și broderii grele, pline, la rochiile de seară, acum, în vara asta, este momentul de glorie al satinului. Un material prețios, ușor, lejer, fluid, răcoros și absolut senzual, mai ales că derivă din neglijeurile de noapte și din piesele de lenjerie intima, atât de sexy! Așa că astăzi ne întoarcem privirile (și noi și domnii ce vă vor vedea purtându-le) către modele de rochii de seară din satin, purtabile anul acesta.

Cele mai multe rochii din satin pentru acest an sunt versatile și asta nu poate decât să ne bucure. În ce sens sunt versatile? Sunt ușor de asortat și mai ales, sunt perfect de purtat și la ocazii sau la ținute de seară, dar și în ținutele de zi. Asta ne bucură, și în ceea ce privește bugetul alocat cumpărăturilor și în ceea ce privește spațiul din dressing.

Pe mine, una, nu mă încântă nimic mai mult decât hainele versatile ce pot fi ușor purtate la ocazii diverse, fără probleme sau bătăi de cap. Și tocmai asta aduce vara lui 2018: effortless și confort! Poți purta rochii de seară satinate, dar aceleași creații pot fi asortate și casual, în miez de zi!

Ar mai fi de spus că un alt rol în trendurile actuale legate de acest material fin și feminin îl are și moda retro, Glamour, începând cu anii 20 și până la anii 90. Vei vedea inspirație din toate perioadele acestea, de la rochia din satin tip furou, la rochia din satin tip cămașă.

Citește și:

În plus, dacă ești îndrăgostită de această textură, pe lângă faptul că ai multe modele de rochii din satin purtate ziua, drept inspirație, poți purta cămăși, topuri, pantaloni, fuste, kimono-uri, jachete, hot pants, salopete, cămăși, bluze, turbane. Dacă te-am convins, vezi și tu mai jos ce rochii de seară din satin se poartă, cum se pot asorta aceleași modele și ziua și în ce merită să investești ca să rămână actual și după vara asta.

Ce modele de rochii de seară din satin se poartă vara asta?

Trebuie să menționez că există două direcții în asortarea modelelor de rochii de seară din satin. Le poți asorta minimalist, cu sandale sau pantofi cu toc simpli, dar de efect și cu un clutch colorat, ori cu pietre. Sau poți combina rochii de seară satinate cu sandale ce ies în evidență, cu franjuri, cristale, cu multe curele și cu accesorii prețioase, opulente. Acestea sunt cele două direcții propuse de designeri și vestea bună e că nu vei da greș nicicum!

Citește și:

Cele mai șic și versatile rochii din satin pentru acest an rămân cele de inspirație de budoir, adică rochiile-furou. Alege modele simple, ce se trag peste cap, fără sisteme de prindere complicate. Alege modelele cu bretele subțiri, eventual cu mici inserții din dantelă. Extra pont: alege să porți rochii din satin purtate ziua, dar și seara, cât mai simple în ceea ce privește croiala. Lasă satinul să iasă în evidență și fii atentă să nu cazi în capcana vulgarului.

Cum eviți asta: alege rochiile din satin midi, sau, dacă sunt scurte, menține accesorizare fină. Un alt sfat este să alegi linii de croi cât mai lejere, largi, și nu cambrate sau mulate. Extra-extra pont: singurul detaliu care îți accentuează talia ce este permis, pentru a evita să fii vulgară, este cordonul. De altfel, rochia din satin cu cordon e must-have și ”merge” și ziua și seara.

Citește și:

rochii de seară din satin, rochii din satin pentru 2018, rochii de seară satinate, rochii din satin purtate ziua,

Vezi mai multe modele

Cum asortezi rochia din satin? Doar la ocazii sau și casual?

Se poartă rochii de seară din satin, cu imprimeuri florale și tropicale, exotice. Se poartă rochii din satin ziua, cu croială simplă, în stil furou, alături de cardigane, veste, jachete și pantofi sport. Se poartă modele de rochii satinate alături de blugi, de ce nu? Și, dacă vrei cu adevărat să captezi privirile, îți recomand să alegi trendul Grunge-Romantic. Adică să mixezi rochii de seară satinate, cu dantele, accesorii florale, ceva transparențe sau lenjerie la vedere și bocanci!

Cele mai spectaculoase rochii din satin pentru anul acesta sunt cele în gen tunică ori caftan și cele în stil furou. Frumusețea lor este că pot trece oricând drept piesă vestimentară de zi, dar și de seară, de cocktail ori de ocazie. Contează doar să schimbi accesoriile. Și uneori nici măcar atât! De exemplu, o rochie-halat din satin cu sandale metalice sau stiletto nude poate fi purtată și la birou, dar și după, la un cocktail, o întâlnire romantică sau o petrecere de grădină.

Citește și:

O rochie caftan din satin poate fi purtată cu pantaloni sau blugi, alături de sandale cu toc, de adidași, de boots sau alături de espadrile. Ea poate fi ținuta ta de zi, ținuta office sau de festival, în funcție de geanta și pantofii asortați. Extra pont: o rochie-furou din satin, alături de un tricou basic, geantă de umăr și teniși, este outfit-ul ideal urban-cool pentru concerte, terase, festivaluri, plimbări.

Alege rochii de seară din satin de aici

Rochii de seară din satin aici

Tips & Tricks de asortare: cum combini rochii din satin anul acesta

Spuneam că atât modelele de rochii din satin purtate ziua, cât și modele de rochii de seară din satin sunt versatile. Pot trece drept rochii office, drept rochițe casual, pot fi purtate urban, la picnic sau festivaluri, în parc, în club, în vacanță, la cocktailuri sau party-uri, la evenimente speciale, la ceremonii, chiar, cu accesorizarea adecvată.

Citește și:

Și, totuși, ce aduce vara aceasta în materie de stilizare a rochiei din satin? Iată patru variante trendy acum:

  • Dacă alegi rochii din satin purtate ziua, alege modele pastelate sau neutre, și asortează cu flats: balerini ori pantofi sport, sau pantofi cu calapod bărbătesc. Ideale la petreceri de grădină, la ceaiuri, la birou, în oraș. Este un mix feminin-androgin tare cool! Poți adăuga și șosete albe, dacă vrei.
  • Fie că alegi rochii de seară satinate, fie că alegi să le porți ziua, un accesoriu precum lanțul masiv din metal auriu transformă piesele vestimentare în ținute moderne, actuale.
  • Combină rochii din satin pentru anul acesta cu tricouri albe, basic! Și nu doar rochiile satinate merg purtate astfel! Ci și fustele creion, pantalonii din satin, salopetele sau pantalonii scurți. Ba chiar și mixul de maiou din satin cu maiou ori tricou de bumbac.
  • O altă variantă ce aduce ținuta de seară în cea de zi este mixul de satin cu piese sport. Poți asorta rochii de seară din satin cu adidași. Poți purta pantaloni sport de trening cu topuri din satin și tocuri. Ai liber la orice mix cu satin și piese sport!

De altfel, ai liber la imaginație când e vorba de satin în vara asta! Cele mai șic rochii din satin pentru acest an sunt acelea care trec testul versatilității. Cu cât se potrivește cu mai multe stiluri și accesorii, cu atât e mai potrivită pentru o investiție!

Citește și:

Poartă rochii de seară din satin cu sandale fine! Sau alege rochii satinate cu pantofi masculini! Ori îndrăznește să aduci în prim-plan modelele de rochii din satin purtate ziua, fie și cu joggers sau adidași!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.