Setari Cookie-uri

Povestea Abercrombie & Fitch: brandul de parfumuri pentru cei cu spirit tânăr

Puține branduri sunt cunoscute pentru versatilitatea și capacitatea de a se transforma și reinventa de-a lungul timpului, după vremuri și după trenduri. Brandul tineresc Abercrombie & Fitch este printre aceste label-uri. Iar astăzi discutăm despre povestea Abercrombie & Fitch, de la începuturi până în prezent.

Brandul tineresc Abercrombie & Fitch a început drept ca magazin auto. Apoi s-a marketat prin reclame sexuale și sexualizate, fapt care i-a adus, desigur, și publicitate, dar și necesitatea de a se reinventa. Cum a evoluat o companie ce vindea echipament de pescuit și vânătoare pe la finalul lui 1800 să realizeze haine, chiar și parfumuri? Vom descoperi mai jos!

Da, există și un label de parfumuri Abercrombie & Fitch, dacă te-a uimit informația de mai sus. Te va uimi și mai mult să afli că de povestea Abercrombie & Fitch se leagă nume precum Ernest Hemingway sau Teddy Roosevelt, care i-au fost clienți. Dincolo de numele faimoase legate de Abercrombie & Fitch, trebuie să știi că brandul a fost la un pas de faliment la finele anilor 70, dar s-a reinventat cu ceva sex-appeal pe mash-uri și billboard-uri imense, cu femei mai puțin îmbrăcate. Total american și total eficient, de altfel.

Citește și:

De asemenea, cam în acea perioadă, continuând în anii 2000-2010, brandul s-a extins, creând parfumuri tinerești Abercrombie & Fitch. Destinate acelorași consumatori de reclame ceva mai dezbrăcate. Adică urbane, young, proaspete, cu chef de aventură și fără inhibiții. De altfel, să porți haine sau parfumuri Abercrombie & Fitch devenise noul ”ești cool” al perioadei anilor 2000.

Povestea Abercrombie & Fitch: Cum a ajuns acesta unul dintre cele mai cool branduri

Brandul tineresc Abercrombie & Fitch este cunoscut pentru colecțiile de denim, tricouri, sweatere și topuri basic, cu o puternică influență de sportswear și look școlăresc, tineresc. Nici nu este de mirare că povestea Abercrombie & Fitch s-a extins și cu o colecție pentru copii, de la 7 ani la vârsta adolescenței. Okay, părinții copiilor nu au fost prea încântați de imaginea puternic erotică a cataloagelor, dar puștii se identificau perfect cu imaginea Abercrombie & Fitch.

Citește și:

Spuneam că de acest label se leagă și unele dintre cele mai apreciate parfumuri Abercrombie & Fitch. Iar brandul de haine nu s-a extins doar către parfumuri, ci și către lenjerie intimă. Și, din păcate (sau din fericire pentru ei, căci astfel s-au promovat întotdeauna), firma americană nu s-a ferit nici de procese și acuzații serioase, legate de rasism. Mai precis, se pare că linia de haine, lenjerie și parfumuri Abercrombie & Fitch nu este tocmai compatibilă cu angajații mexicani, afro-americani sau de origine asiatică.

👙 🍍 💋 @autumrainn #sundayvibes

A post shared by Abercrombie & Fitch (@abercrombie) on

Brandul cu spirit tânăr mixează clasicul cu urbanul contemporan și cu controversa!

Ei bine, se pare că s-a intentat un serios proces împotriva Abercrombie & Fitch, pentru că nu angajau mexicani, afro-americani și persoane de origine asiatică, aceștia neavând tipologia ”A&F”, adică Abercrombie & Fitch. Desigur, procesul s-a încheiat cu o înțelegere și cu ceva reclamă – fie și negativă – pentru brandul tineresc și ”un pic prea alb”, Abercrombie & Fitch. Ei bine, și din asta brandul a știut să se scuture și să se reinventeze, cu mici afirmații legate de targetul Abercrombie & Fitch.

Citește și:

În cuvintele lui Michael Jeffries, cel care a reinventat povestea Abercrombie & Fitch cu reclamele fără hăinuțe, există o anumită clientelă a acestui label. Și aici apare o altă controversă, care face ce știe A&F să facă mai bine: să atragă pe unii până la fidelizare completă și să îi piardă pe ceilalți, până la respingere completă. Jeffries a spus că, de altfel, dacă cumperi haine și parfumuri Abercrombie & Fitch trebuie să fii o persoană care arată bine. Pentru că aceasta este și filosofia brandului: să îmbrace oameni ce arată bine, care atrag la rândul lor, alte persoane arătoase. Și ce este istoria Americii, dacă nu puțin bullying, a la carte?

Din păcate, această strategie a fost adoptată și de Jeffries pentru A&F. El a afirmat că așa cum în fiece școală există puștii populari și aceia mai puțin populari, Abercrombie & Fitch se adresează celor populari. El a susținut că nu va alege niciodată haine și parfumuri tinerești Abercrombie & Fitch un puști nepopular. Căci povestea Abercrombie & Fitch se leagă de copiii populari, care arată bine, care au o atitudine cool și mulți prieteni.

Citește și:

Ce vedete se identifică cu imaginea Abercrombie & Fitch

Ei bine, se pare totuși că domnul Jeffries nu a fost deloc popular și a părăsit Abercrombie & Fitch în 2014. Motivul a fost că faimoasele lor bluze și tricouri cu logoul brandului tineresc Abercrombie & Fitch nu se mai vindeau atât de bine. Alături de numeroasele procese intentate brandului (multe axate pe rasism și controverse religioase), povestea Abercrombie & Fitch părea că se va încheia acum câțiva ani. Și totuși…

Și totuși, brandul tineresc Abercrombie & Fitch s-a reinventat încă o dată. Liniile colecțiilor au început să semene cu cele ale brandurilor populare de apparel de pe piață (H&M sau Zara), brandul a început să renunțe la vechile ”obiceiuri”. Targetul s-a modificat, a crescut puțin. Acum aleg haine și parfumuri Abercrombie & Fitch tinerii între 18-25 de ani. Continuă însă promovarea pe care au etalat-o în timp: aceea de a marketa brandul drept Casual Luxury și de a-l poza în campanii cu ”oamenii frumoși și populari”.

Citește și:

Late for brunch but #feelingmyself. @minji_money 📷: @leilakarazephoto

A post shared by Abercrombie & Fitch (@abercrombie) on

Karlie Kloss, Taylor Swift, Jennifer Lawrence, Sienna Miller, Jamie Dornan din Fifty Shades of Gray, Ashton Kutcher, Emma Roberts, Lindsay Logan, January Jones din Mad Men, Penn Badgley din Gossip Girl, Channing Tatum, Kellan Lutz și Nikki Reed din Twilight sunt doar câteva nume pe care brandul le-a ales pentru a promova haine și parfumuri tinerești Abercrombie & Fitch.

Cu un stil controversat, popular, bazat pe valorile americane tradiționale – sweatere de inspirație preppy și școlărească, denim și blugi în stilul consacrat de cei de peste ocean, Abercrombie & Fitch continuă. Se reinventează cu fiecare capitol.

Sursa foto front page – Unsplash, Pagina oficială Abercrombie & Fitch, instagram

Citește și:

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.