Setari Cookie-uri

Sacouri bărbătești la două rânduri de nasturi - în vestimentația feminină 

Designerii au fost pasionați de a readuce moda anilor 80 și 90 în actualitate. Poate și pentru că mult timp acea perioadă a fost desemnată ca lipsită de stil sau de ”prea mult”, acum, creatorii de modă s-au încăpățânat să arate că nu este deloc așa. O parte importantă din acea perioadă o reprezintă modelele de sacouri bărbătești la două rânduri de nasturi, adaptate în vestimentația feminină.

Și tocmai despre aceste sacouri de inspirație bărbătească, tocmai despre aceste sacouri cu umerii mari și închidere dublă vom vorbi astăzi. Am și ales cele mai cool sacouri cu piept dublu, fie ele uni, fie cu imprimeuri colorate. Așadar…

Așadar, moda anilor 80 și 90 a adus în trendurile acelei perioade noțiunea de ”Working Girl”. Emanciparea feminină începuse demult, iar în perioada optzecistă și nouăzecistă femeia devenea ”de carieră”, alegea joburi mai bine plătite, cerea să fie tratată drept egal la locul de muncă, alegea posturi de șef. Așa că nu e de mirare că femeia acelei perioade avea nevoie să împrumute din garderobele bărbătești tocmai hainele icon pentru ”sexul puternic” și să arate că și ea le poate purta și încă mult mai sexy!

Citește și:

Sacouri variate AICI

Așa că, au intrat în scenă modelele de sacouri bărbătești la două rânduri de nasturi, atât de frumos adaptate ținutelor feminine. Și pentru că mișcarea feminină a prins curaj anul acesta, prin campania #MeToo dar nu numai, ci în general prin a aduce în față pe cei ce au profitat sub o formă sau alta de femei, și pentru că, iată, este prezentul când femeia are curaj să înfrunte orice fel de agresor ori stres, cu prețul apelor tulburi pe care acest fapt le-ar genera, nu e de mirare că moda a devenit tot un manifest.

Citește și:

Cumulat cu faptul că doamnele au prins curaj de a pretinde salariu egal cu bărbații și adesea l-au primit, iată de ce nu mă miră deloc faptul că femeia actuală are mai multe cojones decât bărbatul.

Desigur, și bărbații actuali trăiesc vremuri tulburi, cu reinventări sau schimbări de paradigmă la 360 de grade, cu asumarea faptului că acum femeia poate fi auto-suficientă, ba pe alocuri mai bine pregătită pentru viață, decât ei, dar despre adaptarea lor la prezent, poate altădată. Acum ne concentrăm pe asumarea rolului de femeie puternică, fie și prin vestimentație.

Despre sacouri cu piept dublu și mâinile în buzunar, efortless și lejer, așa cum numai bărbații își permiteau. Despre sacouri cu umerii mari, căci, iată, și femeia poate duce! Dar, și aici rămâne un mare ” dar”, și despre sacouri de inspirație bărbătească purtate feminin, delicat, senzual, elegant, căci, dacă a mai învățat ceva femeia de acțiune și de carieră a anilor 80 și 90, atunci ea a învățat cum să își cultive și vulnerabilitatea, emoțiile și feminitatea.

Citește și:

Sacouri bărbătești la două rânduri de nasturi, cu croială oversize, lungi și largi

Iar catwalk-urile de la New York, Paris, Londra și Milano nu au fost deloc mai prejos decât manifestul pe care designerii l-au propus. ”de la 9 la 5” a devenit slogan al acestui sezon, poate, cu atât mai mult cu cât, până și în politică marile doamne au început să controleze lumea. Deci nu e de mirare că și în plan vestimentar paradigma se schimbă. Cum mai exact? O modalitate este prin adoptarea și adaptarea modelelor de sacouri bărbătești la două rânduri de nasturi în garderoba feminină.

Și au fost multe modele de sacouri cu piept dublu ori de sacouri cu umerii mari pe care casele de modă le-au propus, în multe și variate croieli, culori, imprimeuri sau elemente decorative. De cele mai multe ori, s-au propus sacouri de inspirație bărbătească, croite larg, oversize, lungi până la coapse și largi, aparent prea largi. Și totuși, tocmai echilibrarea unei ținute cu sacouri ”mai greu de dus„ a sugerat faptul că, da, femeia actuală se descurcă!

Citește și:

Și, înainte, să mă erijez în vreo feministă atroce, să dau și câteva exemple de sacouri bărbătești la două rânduri de nasturi pe care designerii le-au propus. Și să vorbim desigur și despre cum ai putea să le porți, inspirându-te din propunerile lor.

Marc Jacobs a propus costume cu sacouri de inspirație bărbătească, adesea intens colorate, completate de accesorii prețioase, strălucitoare, feminine (pantofi cu glitter, turbane din satin) dar și de alte elemente optzeciste, precum cămașa închisă până sus pe gât sau borseta prinsă în talie. Ce altceva s-a mai arătat pe catwalk?

Jurnalul unei shopaholice, sacouri bărbătești la două rânduri de nasturi, sacouri cu piept dublu, sacouri de inspirație bărbătească, sacouri cu umerii mari

Alege sacouri bărbătești

Sacouri bărbătești cu piept dublu, croite din denim. Și ce zici de un sacou cu umerii mari, talia accentuată și două rânduri de nasturi, cu accente de trenci?

Pentru că este și sezonul denimului și mai ales al denimului din care s-au croit costume elegante, sacouri, rochii ori pantaloni la dungă, designerii au propus și sacouri de inspirație bărbătească, croite din această țesătură. Matthew Adams Dolan a combinat sacouri cu umerii mari, cu guler și rever, cu pantalonii scurți tot din denim, cu cămașa de inspirație masculină, cu manșetele scoase pe sub mâneca blazerului, cu pantofi cu toc și șosete pe gambă.

Citește și:

Și pentru că doamnele și-au asumat și rolul bărbătești, moda a mers până la adaptarea liniei de trenci milităresc în modele de sacouri, blazere și jachete. Dacă vrei să fii o astfel de Woman in Charge, sau Șefă a tendințelor, alege sacouri bărbătești la două rânduri de nasturi, cu cordon de trenci și inspiră-te din colecția Michael Kors.

Adică, combină sacouri cu piept dublu și vibe de trench-coat cu pantaloni midi, la dungă, cu manșetă, cu sandale cu catarame și geantă cu franjuri. Dacă alegi totul în nuanțe pământii, vei reda un vibe de Safari, deci bifezi două trenduri majore ale verii!

Sacouri de inspirație bărbătească, cu umerii mari, din textură cadrilată pentru un plus de chic

Manifestul feminist a mers până într-acolo încât Helmut Lang a propus costumul androgin cu sutienul la vedere. Nu zic să porți așa, deși cât de sexy ar arăta la un cocktail sau o întâlnire, nu? doar să nu porți la birou, aș zice! #hihi.

Citește și:

    Oricum, poți purta liniștită la birou multe sacouri bărbătești la două rânduri de nasturi. De exemplu, te poți inspira din moda lui Tom Ford, care a asortat sacouri cu umerii mari și revere pe măsură, cu pantaloni scurți și topuri cu paiete.

    Jurnalul unei shopaholice, sacouri bărbătești la două rânduri de nasturi, sacouri cu piept dublu, sacouri de inspirație bărbătească, sacouri cu umerii mari

    Sacouri de inspirație bărbătească cu imprimeu

    Sau, dacă nu vrei materiale prea prețioase în vestimentația ta (deși se poartă mult, chiar și casual ori sport), alege variantele propuse de Calvin Klein ori Gucci și poartă sacouri de inspirație bărbătească, din țesături în carouri.

    Tartanul și ecosezul, sau ginghamul, în orice caz, pătrățelele de inspirație britanică au făcut furori. Ele se poartă adesea în carouri, din cap până în picioare. Și, dacă totuși e prea mult pentru tine să porți carouri de Wales pe tot costumul, alege sacouri de inspirație bărbătească simple, purtate la fel de basic, cu pantaloni la dungă, cu talia înaltă. Inspirație găsești în acest sens la Eckhaus Latta!

    Dacă iei moda la cercetat, vei vedea că sunt multe sugestii de sacouri bărbătești la două rânduri de nasturi. Unele mai androgin purtate, altele mai feminin. Ai de unde, asta e cert. Rămâne să creezi tu propriul tău manifest feminist, prin ținuta ta.

    Sursa foto front page – Unsplash

    Vizionare placuta


    Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.