Setari Cookie-uri

Aceste 7 imprimeuri nu vor ieși niciodată din tendințe!

Ce-ar fi viața fără accesorii și haine cu imprimeuri? Mult mai fadă, asta e clar! Dar investește în acele printuri care nu se demodează și vor rămâne mereu în tendințe! Hai să le descoperim îmreună, deși nu cred că nu bănuiești deja care sunt! ;)

Se pare că, mai nou, în modă, cel puțin din ultimele tendințe remarcate, more is more, de-a dreptul. Cât mai multă opulență, cât mai mare, cât mai statement să fie totul! Între mixul de imprimeuri diferite, cât mai extrem (de pildă, floral cu carouri, dungi cu buline), între logo-urile mari, între accesorizările infinit de multe, moda de astăzi este mai degrabă despre... maximalism.

Oricât am încerca să depășim sfera clasicului în ceea ce privește hainele și ținutele, să fim cât mai originale și nonconformiste, să adăugăm tot ce-i extra, rămânem însă încă fanele accentuării într-un look a unui singur print. Acestea fiind spuse, nu orice imprimeu merită însă să fie elementul central al unei ținute (imprimeul oriental cu arabescuri de tip paisley de exemplu - specific indian).

Citește și:

De aceea, m-am gândit că ar fi mult mai ușor dacă am crea o listă cu top imprimeuri „clasice” care nu vor ieși niciodată din stil. Uite 7 printuri timeless pe care le adorăm și din care să alegi haine pe care chiar merită să le ai în garderobă, indiferent de anotimp!

👗 Imprimeul floral - romantic și foarte feminin

👗 Imprimeul cu buline - retro și drăgălaș

👗 Imprimeul cu dungi - cel mai simplu de combinat în multiple stiluri

👗 Printul tip camuflaj - încă în tendințe

👗 Imprimeul tip animal print: sexy și clasic

👗 Carourile: împrumută un aer chic londonez!

👗 Imprimeul tip Vichy: de Lolita mereu actuală

Imprimeul floral - romantic și foarte feminin

Acesta este cel mai drăgălaș și, poate, cel mai purtat dintre printuri, în rândul femeilor din lumea întreagă. Asta și pentru că este, fără doar și poate, foarte elegant, feminin și romantic totodată, dar poate fi transformat și adaptat ușor și într-un look boem, boho chic. Până și bărbații au început să poarte haine și accesorii cu elemente florale, fie ele și spre tropicale, de pildă, în imprimeuri tip Hawaii.

Citește și:

Nu cred că mai are rost să spun că imprimeul floral poate fi purtat într-o multitudine de combinații și stiluri, la orice ocazie, inclusiv la nivel cromatic. Îți înveselește ziua și te face mai elegantă. Printul floral, purtat din cap până în picioare, mai ales în rochii maxi, dar și în cămăși cu imprimeu floral asortate la o fustă cu imprimeuri florale în ton sau chiar la pantaloni cu printuri florale, va arăta foarte chic și cool!

Unde mai pui că imprimeul floral e parcă la modă dintotdeauna. Nu cred că există vreo împătimită a feminității și stilului ladylike care să nu aibă măcar niște accesorii - bijuterii, genți cu elemente florale sau pantofi cu print floral. Așa că, de ce să nu se poarte întruna, indiferent de sezon? Ba chiar și iarna vei regăsi haine groase cu detalii cu flori 🌸. :)

Citește și:

Vezi mai multe sugestii

Imprimeul cu buline - retro și drăgălaș

Nu, nu e de Barbie, deși și ea e retro, ci e de divă - da, mai divă decât o Barbie girl - o divă retro a la Marilyn Monroe. :) despre imprimeul cu buline e vorba, căci, hmmm, a luat amploare în anii 50-60 și e în floare încă. Iar dacă ești o tipă care adoră lucrurile vintage sau de inspirație veche, dar evergreen, nu ar trebui să ratezi piesele chic cu print cu buline.

Că sunt mari, precum cele albe din rochița roșie a lui Minnie Mouse, sau mici, ca niște punctulețe, ori mijlocii, imprimeurile cu buline sunt cele care aduc un plus de farmec oricărei ținute, de delicatețe și candoare, pentru că amintesc de copilărie și de rochițe de fetițe, de Barbie și personaje feminine drăguțe din desene animate sau filme.

Adaugă o piesă vestimentară cu buline la orice ținută pe care o vrei elegantă, dar cu un retro touch, chic și rafinat, indiferent de stil! Că e vorba de o rochie cu buline, o eșarfă sau o fustă ori cămașă cu buline, fii sigură că vei arăta excelent purtând-o, inclusiv în ținute de birou.

Citește și:

rochii cu imprimeuri cu buline Vezi aici sugestiile noastre

Imprimeul cu dungi - cel mai simplu de combinat în multiple stiluri

Dungile sunt printre patternurile cele mai iubite de-a lungul timpului, mereu alese, indiferent de tendințe, simplu de combinat în multiple stiluri, de la sport la office și chiar în ținute de ocazii speciale.

De la dungi alb-negru, până la simple, colorate sau albe cu transparențe chiar, ori în culori de curcubeu, acest imprimeu e mereu o soluție potrivită, fie că vorbim de ținute de vacanță, fie că îl introducem în outfituri office, business, mai elegante.Au un aer marinăresc, care amintește de uniforma marinarilor sau trimite la ideea de concediu în Riviera Franceză. Este chic și ușor retro, perfect de combinat în nenumărate ținute, pentru un look ușor estival.

Citește și:

Un tricou cu dungi alb-negru sau dungi alb-bleumarin se poate combina de minune cu o pereche de pantaloni colorați sau o fustă în orice nuanță, la care, primăvara sau toamna, ori în zilele mai răcoroase, poți adăuga un sacou vesel și colorat. Arată minunat, așa-i?

haine cu imprimeu cu dungi Vezi și alte sugestii

Printul tip camuflaj - încă în tendințe

Cel mai din margine print al acestei liste, situat la granița dintre sezonalitatea modei și clasic, nu pentru cele cu un stil „timid”, imprimeul tip camuflaj rămâne totuși un motiv care a trecut testul timpului și care încă mai primește reinterpretări sezon după sezon.

Imprimeul camuflaj a fost în tendințe prin anii 90, apoi a revenit odată cu stilul army și military, până recent, chiar și anul trecut fiind în trenduri. Anul acesta pare că imprimeul camuflaj a primit un nou touch din partea designerilor: imprimeul camuflaj are elemente florale și fructate vara asta și arată mult mai feminin, estival, de vacanță.

Citește și:

imprimeu tip camuflaj cu motive florale și fructate Vezi cum se poartă camuflajul

Imprimeul tip animal print: sexy și clasic

Printul leopard are reveniri și e pe culmi în tendințe cam în fiecare an, în funcție de sezon. Chiar și acum e pe val. Dar animal print în general (că e leopard, jaguar, zebră, piele de șarpe sau chiar fluturași! sau alte gâze) se poartă an de an, anotimp de anotimp, indiferent ce dictează moda și marii designeri.

Astfel, imprimeul animal print va fi mereu un clasic. Iar cel mai simplu mod de a-l purta este cu accesorii simple, dar cu personalitate și aspect impunător. Ia gândește-te la o haină de toamnă-iarnă cu imprimeu tip leopard sau panteră ori jaguar, la o pereche de pantofi cu motive de zebra print sau la bluză cu print de piele de șarpe.

cum se poarta imprimeul animal print

Vezi mai multe sugestii

Carourile: împrumută un aer chic londonez!

Carourile sunt o foarte bună opțiune mai mereu, dar în mod special și aparte în sezonul rece - și asta pentru că este un print derivat în modă din... păturile de lână, stofele călduroase de cașmir etc. Iar când te gândești la un print clasic, cred că imprimeul cu carouri de tip tweed sau plaid este primul care vine în minte oricui.

În orice toamnă sau iarnă, nu poți da greș sau să fii în afara tendințelor dacă alegi să porți acest print de mare influență. Fie că e vorba de un palton în carouri, un fular tip plaid sau o fustă din stofă tip tweed, nu ai cum să nu fii foarte cochetă și elegantă, mai ales în ținute office, chiar business. Vei avea un look londonez și un aer de femeie sigură pe ea!

Atenție însă: limita e dată de lungimea unei fuste cu carouri - dacă optezi pentru o fustă scurtă cu carouri, eventual și cu pliuri, vei arăta mai degrabă ca o școlăriță... seducătoare! Așa că fii cu grijă, alege imprimeurile cu carouri și în funcție de ocazia și tipul de ținută dorit.

Că e vorba de culori sau combinații de alb, negru și/sau gri, printurile cu carouri nu vor fi niciodată out of style, chiar și atunci când vrei să le adaptezi în ținute casual, mai urbane și mai tinerești. Dar tot cu gândul la British fashion ne duce.

cum porți imprimeul cu carouri

Vezi mai multe sugestii

Imprimeul tip Vichy: de Lolita mereu actuală

Amintind tot de un look de Riviera Franceză sau de uniforma școlărească - de aici cu trimitere la o Lolita modernă, actuală, imprimeul de tip Vichy, tot cu carouri - pătrate însă, dar în combinații de culori cu alb, este estival, dar și copilăresc, fresh totodată.

Printul in carouri Vichy este și el tot de inspirație retro, amintește de vremea când Brigitte Bardot era un fashion icon - de fapt, ea a impus imprimeul Vichy când în 1959 a apărut într-o rochiță estivală în pătrățele roz cu alb. Este reprezentativ pentru sudul Franței - de aici și denumirea după localitatea omonimă, dar o vreme îndelungată și l-au „revendicat” și americanii.

Imprimeul Vichy este purtat, fără să se demodeze, inclusiv de către bărbați, cele mai reprezentative piese pentru ei fiind cămășile cu pătrățele mici Vichy.

imprimeul cu pătrățele tip Vichy Vezi mai multe sugestii

Dacă te bazezi pe aceste 7 imprimeuri clasice, care nu vor ieși nicicând din tendințe, nu ai cum să nu încropești un outfit classy și echilibrat, ba chiar o garderobă-capsulă. Bine, desigur, fără să amesteci pe toate 7 într-o singură ținută. ;)

Tu pe care îl preferi și nu l-ai elimina nicicând din garderoba ta?

Vizionare placuta


Om cu atâtea visuri (și vise!), că nu le poate contabiliza. Dar care știe că mai târziu, cândva, se vor împlini toate. Așa cum multe i-au devenit istorii de povestit...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.