Setari Cookie-uri

Pălării de început de toamnă cu care să te mândrești 

Fără doar și poate, aceste este sezonul accesoriilor de cap și al pălăriilor. Așa că, atâta vreme cât condițiile meteorologice ne permit, ar fi și păcat să nu ieșim în evidență. Dacă vrei să alegi aceste accesorii drept accent al ținutei tale, găsești aici informații despre cele mai purtate pălării de început de toamnă.

Designerii au amestecat funcționalul cu esteticul. Au mixat utilul cu plăcutul, spectacolul cu effortless-ul, casualul cu sofisticarea, luxul și opulența cu simplitatea și au rezultat cele mai tari pălării de început de toamnă.

Astăzi vorbim despre toate modelele de pălării pentru femei, ca să îți ușurez procesul de a alege accesoriul potrivit pentru stilul, fizionomia, vârsta și preferințele tale. De la băști, la șepci, de la boruri mari, rotunde, la Fedora, de la texturi interesante la culori ce ies în evidență, de la căciuli pufoase la voalete misterioase, iată ce pălării se poartă în toamna aceasta!


Este sezonul accesoriilor de cap, al pălăriilor, al băștilor, șepcilor și căciulilor: atenție la texturi!

Înainte de a trece la modelele de pălării de început de toamnă, trebuie să îți spun că dacă vrei să porți căciuli tricotate, cât mai mari, cu ochiuri mici sau mari, cu motive ludice sau de eschimos, acum e momentul!

Citește și:

pălării de început de toamnă

Pălării elegante de toamnă

Pălării și accesorii de cap sporty-cool

Cu moț sau nu, cu aceste fesuri, ideea este să-ți fie cald! Inspirație de căciuli pufoase tricotate găsești la Dolce & Gabbana, Undercover, Michael Kors, Marco de Vincenzo, Blumarine, Anna Sui, Missoni, Etro.

De la una la alta, trebuie să îți spun și de posibilitatea de a purta voaletă în toamna asta. De altfel, aceste modele de pălării pentru femei au fost des întâlnite pe catwalk. Cu dantele prețioase, cu voal, cu tulle, cu ”clasicul” voal brodat cu buline negre, designerii au stilizat des ținutele cu aceste accesorii de cap. Inspirație găsești la Gucci, Elie Saab sau Erdem.

Există chiar și variante prețioase, pentru acelea dintre noi care nu renunță la Glitz & Glam nici când poartă căciulă sau pălării de început de toamnă. La Dolce & Gabbana, Undercover și Gucci vezi pălării, căciuli și bonete bătute în pietre și cristale strălucitoare.

Citește și:

O altă variantă de a alege modele sofisticate este să încorporezi voaleta cu plasă, adesea atașată de pălării (tocă cu voaletă la Nina Ricci, căciulă cu voaletă la Galliano și Fedora în carouri cu voaletă la Michael Kors).

pălării băști și șpci pentru femei la început de toamnă

Vezi mai multe modele


Pălării de început de toamnă pe care îți propun să le alegi: atenție la forme și tăieturi!

Ei bine, atât culoarea, cât și texturile contează, așa cum am văzut mai sus: pălării de început de toamnă cu cristale ori modelele din tricotaje pufoase. Mai există totuși un criteriu după care să alegi ce pălării se poartă în toamna aceasta. Și acel criteriu este forma. Vorbim despre forma cu totul a pălăriei și despre forma borurilor. Și spun asta pentru că mulți designeri au accentuat calota pălăriilor (formă de stup la Mansur Gavriel și forme de joben pătrățos la Elie Saab sau Marc Jacobs).

Citește și:

Tot despre forme interesante pentru modele de pălării pentru femei vorbim și când menționez șepcile de livrator de ziare sau de marinar. Le găsești la Dolce & Gabbana, Zadig & Voltaire și Dior. Și, dacă vrei o abordare mai sport, poți alege oricând o șapcă de baseball (din piele la House of Holland, din stofă la Gabriela Hearst și colorată cu logo sport la Undercover).

Nu puteam să nu menționez ca pălării de început de toamnă și modelele stil cowboy, create de mulți designeri. Naeem Khan a mers pe un mix americano-mexican cu broderii florale albe pe negru, cu pălăria prinsă cu șnur și fundă satinată sub bărbie. Vaquera a creat pălării cowboy in reiat, iar Dolce & Gabbana a mers pe o abordare pop kitsch, cu multe insigne.

pălării de damă la început de toamnă Vezi mai multe modele

Ce pălării se poartă în toamna aceasta dacă vrei modele de zi, mai tinerești și mai puțin sculpturale? Mergi pe modelele de pălărie clopot sau ”castron”. Adesea din lână cu motive de iarnă sau din carouri ori ecosez britanic, le găsești ca sursă de inspirație la Prada, Nicopanda, Lacoste, Ashely Williams, Missoni.

Citește și:

Și tot ideale pentru cele mai clasice dintre noi, propun modele de pălării pentru femei ce adoră mai degrabă un rafinament effortless, însă deloc simplu! Alege pălării de început de toamnă în stil Fedora, fie din fetru negru, cu inserții de piele (Saint Laurent) sau broșe prețioase (Dolce & Gabbana), fie cu animal print sau carouri englezești (Kors).

Tot pentru femeile ce doresc un stil elegant, effortless, simplu și de efect și tot în legătură cu formele propuse de designeri, am ajuns la modelele cu accent pe boruri. Pălăriile cu calotă rotundă și boruri mari, ample, tot pe rotund sunt la mare căutare. Sunt imense și captează imediat atenția, și la cât sunt de mari borurile, aș zice că și zăpada #hihi. Le găsești la Jacquemus, Alberta Ferretti sau Luisa Beccaria.

Citește și:

Ce pălării se poartă în toamna aceasta pe lângă modelele deja amintite mai sus? Mizează pe berete franțuzești și military (Rykiel, Versace, Armani), pe pălării de început de toamnă din blană plușată, pufoasă, cu moț sau pom pom pe mijloc (Moschino, Kors, Calvin Klein, Armani), pe turbane (Saint Laurent, Gucci, Christiano Siriano) sau pe bonete de copii (Richard Malone, Preen).

Acum știi absolut totul despre ce pălării se poartă în toamna aceasta! ;)

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.