Setari Cookie-uri

Eșarfa stil Pashmina - piesă de rezistentă în acest sezon: iată cum o porți!

Lâna Pashmina provine din Kashmir și este varianta cu fibră mai subțire și fină a lânii de cașmir. De aceea se și pretează atât de mult la eșarfe, șaluri și fulare! Iar anul acesta, fetelor, să tot purtăm eșarfa stil Pashmina! Este una dintre favoritele marilor designeri!

Sezonul acesta rece este unul eclectic, opulent, bogat, în care multe elemente sunt oversize, accentuate, fie prin formă, fie prin dimensiune, fie prin textură ori culoare. Și eșarfa stil Pashmina este unul dintre accesoriile de sezon ce se regăsesc în adjectivele de mai sus. Adesea, creatorii de modă chiar au propus șaluri groase în stil Pashmina, atât de lungi și atât de largi, încât ar fi putut fi la fel de bine niște păturici de purtat pe stradă!

Și, pentru că îmbină perfect utilul cu plăcutul, confortul, căldura cu efectul și aspectul plăcut, sofisticat, șic, astăzi vorbim despre modele de eșarfe Pashmina. Descoperă ce motive, pattern-uri și culori se poartă, ce aplicații au avut în colecțiile caselor de modă pentru toamnă-iarnă 2018-2019 și cum să le asortezi, pentru un look cât mai cool și atrăgător. Așadar, hai să vedem cum se poartă eșarfa stil Pashmina, fie ea tricotată, din lână, din stofă sau din materiale fluide, eterice.

Citește și:

Șalurile groase, lungi, oversize, în stil ”păturică” - se poartă în acest sezon!

Știi senzația aceea pe care o ai când ești în pijamale și șosete groase, cu o ciocolată caldă , o carte și lenevești înfofolită într-o păturică? Ei bine, și creatorii de modă sunt îndrăgostiți de astfel de senzații, se pare, căci au propus asortarea unor șaluri groase lungi și late atât de lungi și de atât de late, încât ar putea trece drept pături! Ideea este să aceste șaluri-pătură sunt asortate cât se poate de Street Style, ba chiar elegant și sofisticat și arată atât de frumos!

modele de eșarfe Pashmina

Alege eșarfa stil Pashmina de pe ASOS

Off-White a asortat astfel de păturici, drapate precum capele și pelerinele victoriene, alături de falduri din același material (stofă), cu cizme cu toc. McQueen a asortat șaluri de acest gen cu franjuri, pattern în dungi, cu fuste din voal transparent, bijuterii masive, prețioase, genți mari și cizme cu toc. Iar Roksanda a mers pe șaluri-păturică cu țesătură ecosez, cu falduri de satin, ton în ton, și cizme de piele, cu toc. Toate look-urile sunt feminine, deși confortabile, sofisticate, deși pornesc de la un obicei de etalat mai degrabă acasă.

Citește și:

Dacă ți se pare prea mult să porți astfel de șaluri, poși alege oricând modele de eșarfe Pashmina, cât mai XXL, pe care să le drapezi pe umeri, spate și să le prinzi cu broșe prețioase pe piept, la gât ori pe umăr. Doar să nu uiți să asortezi o eșarfa stil Pashmina cu articole feminine, prețioase, sofisticate. Și, dacă tot nu-ți face cu ochiul acest trend, descoperă cum s-au purtat modelele de șaluri groase în stil Pashmina tricotate și ”de vară”!

Dar se poartă mult și drapajele cu o eșarfa stil Pashmina

Okay, trecem peste păturici și mergem mai departe la variante ceva mai aproape de dimensiunile normale ale unei eșarfe. Designerii au ales eșarfa stil Pashmina tricotată ca accesorii de subliniere a ținutei. Am văzut șaluri groase în stil Pashmina, tricotate cu ochiuri mari, cu franjuri lungi și motive etnice, la Prabal Gurung. Designerul le-a asortat super elegant, cu bluze cu mâneci de blană stil manșon, fuste midi cu șliț pe picior, prinse în talie, și cu sandale cu toc!

Citește și:

Modele de eșarfe Pashmina, cu motive etnice, tribale și geometrice, tot tricotate, am văzut și în colecțiile Sacai și Etro, în ținute cu layere. Ca simplă ”observație” stilistică, adesea eșarfa stil Pashmina tricotată, groasă, din lână, deși te-ar trimite cu gândul la pârtii și schi, este adesea asortate cu materiale fine, delicate, eterice, ”de seară”.

Nici măcar felul de a le purta, stilizate, nu sunt simple metode de ”am aruncat un fular la gât”. Sunt drapaje interesante, adesea fularele ajung prinse în centura de talie (Gurung), sau sunt prinse cu broșe prețioase pe piept. Oricum, doar faptul că aceste accesorii sunt confortabile și călduroase amintește de relaxare de acasă. Restul ținutei e cât se poate de sofisticată și elegantă!

Citește și:

Extra pont: dacă nu te atrage ideea de purta șaluri groase în stil Pashmina, și nici păturicile de mai sus, există și alte variante de a sublinia (și încălzi) zona gâtului. Poți purta eșarfa stil Pashmina sau poți merge pe eșarfe fine, delicate (chiar din voal sau dantelă), cu imprimeuri vesele de sezon cald! Trucul aici, spre deosebire de asortarea mai sus menționatelor modele de eșarfe Pashmina, este să le porți pe cele subțiri, elegante, cu articole sporty-șic.

Pentru că, așa cum am mai zis, sezonul acesta rece este eclectic, contrastant și surprinzător până la ultimele detalii!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.