Setari Cookie-uri

Bluzele cu mâneci foarte lungi sunt perfecte pentru un look urban

Este sezonul în care, oricât de prețioase și de sofisticate au devenit trendurile, designerii au păstrat un strop de confort, funcționalitate și relaxare în ținute. Și cred că bluzele cu mâneci foarte lungi fac parte din pleiada pentru sofisticare effortless, pe care creatorii de modă au susținut-o în fiecare colecție.

Mânecile au fost detaliul de croială asupra cărora designerii s-au concentrat mult în acest sezon rece. Și, cum spuneam mai sus, cred că bluzele cu mâneci foarte lungi fac parte din a păstra relaxarea și effortlesul zilelor sau serilor când te cuibărești cu un pulover sau sweater de casă, larg, lung și cu mânecile supradimensionate și pur și simplu, te relaxezi, orice ar însemna asta pentru tine.

Și, de ce nu ai lua această senzație cu tine și pe stradă, și la birou, și la petreceri sau întâlniri? De ce nu ai purta bluze cu mâneci largi și lungi pentru a păstra confortul în orice moment?

Cred că aceasta este o parte din motivul pentru care creatorii de modă au propus multe bluze cu mâneci interesante, adesea super-lungi. Un alt motiv este faptul că în acest sezon totul se poartă maxi, oversize, supradimensionat, exagerat, masiv. Și, pe lângă asta, să nu uităm de bluza de inspirație victoriană, ce a ”atins” tot mai mulți adepți în toamna și iarna aceasta.

Citește și:

cămăși stil vintage de inspirație victoriană cu mâneci mari bufante și lungi Vezi mai multe sugestii de cămăși romantice cu mâneci lungi

Cu ceva elemente victoriene în minte, cu ceva mai mult confort și funcționalitate (un pulover cu mânecile foarte lungi îți va proteja încheieturile de frig și de ger!) am ales și eu bluzele cu mâneci foarte lungi ale sezonului, din colecțiile găsite în magazinele noastre online. Dar, până atunci, hai să vedem cine & cum s-a folosit de bluzele cu mâneci foarte lungi pentru a atrage atenția asupra purtătoarei, chiar și atunci când ținuta nu era prea interesantă!

Bluzele cu mâneci foarte lungi aduc un strop de confort și relaxare în orice ținută!

Pentru că, de fapt, despre asta e vorba. Despre a atrage atenția și atunci când mergi pe linii minimaliste. Femeia acestui sezon poartă bluzele cu mâneci foarte lungi sau cu detalii interesante, pentru că astfel atrage atenția la ținuta sa și evită monotonia. Chiar și atunci când hainele și accesorizarea este minimal, o bluză cu mâneci extra lungi va capta privirile. Cine a pus asta în aplicare și cum? Hai să vedem ce creatori de modă au propus bluze cu mâneci lungi și largi!

Citește și:

bluzele cu mâneci foarte lungi

Cămăși cu mâneci lungi tip oversize Pulovere cu mâneci extralungi

Bluză cu mâneci bufante

La Derek Lam am văzut mânecile lungi și largi, în ținute de-a dreptul minimaliste. El a creat rochii cu astfel de mâneci, rochii aproape monahale, din cap până în picioare. Cum spuneam: se poartă maxi!

Stella McCartney a creat sacouri și paltoane cu mâneci exagerat de lungi, asta ca să vezi că trendul este unul foarte dezvoltat acum! Și Calvin Klein și Valentino au mers pe mâneci foarte lungi. Unde am văzut însă bluze cu mâneci interesante, supradimensionate, fie prin lungime, fie prin lățime, fie cu totul?

Bluze cu mâneci interesante, evazate, largi, lungi, bufante sau cu manșete ori volane victoriene

La Marc Jacobs, de exemplu, bluzele cu mâneci foarte lungi au ieșit în evidență și prin umerii mari, gulerul imens și culoarea tare, într-un mix optzecist cu ceva farmec victorian. La Halpern am văzut bluze cu mâneci interesante, cu lungimea trecând de vârful degetelor, cu multe volane, cu umerii decupați și cu imprimeu psihedelic. La Chloe am găsit aceleași mâneci foarte lungi cu umerii decupați, de data aceasta cu imprimeu floral și vibe romantic-urban. bluze cu mâneci foarte lungi

Citește și:

Vezi mai multe modele

Bluzele cu mâneci foarte lungi au ieșit în evidență și la Altuzarra, unde au avut și avantajul de a fi bufante, cu volane și încrețituri. La Coach am găsit bluze cu mâneci largi și lungi, cu pattern retro-geometric, fuste fluide, ceva inspirație hippie-nomad și ceva linii din American Footbal, cu piele și lenjerie intimă la vedere.

La Fendi, am văzut bluze cu mâneci interesante, amintind de moda elegantă a anilor 80 (salopete cu umeri mari, satin, inserții transparente). Iar la Prabal Gurung am găsit bluze cu mâneci largi și lungi din catifea galben intens, asortate cu fuste lungi din catifea albastru intens.

Bluzele cu mâneci oversize se încadrează în tendințele actuale: ce alte haine cu mâneci interesante au mai propus designerii

La Saint Laurent am întâlnit multe rochii cu mânecile super lungi, în general croite evazat, clopot. Iar Lanvin a mers pe bluze cu mâneci din piele, asortate cu pantaloni tot din piele. Și la Roksanda am văzut mâneci mulate și foarte lungi, în timp ce la Elie Saab sau Alberta Ferretti, mânecile lungi au devenit exagerate cu ajutorul penelor de struț.

Citește și:

Adesea bluzele cu mâneci foarte lungi au fost ascunse, sau au reușit să devină piese centrale ale ținutei chiar dacă designerii le-au plasat pe sub alte haine. La Philosophy, de exemplu, bluzele cu mâneci foarte lungi, cu manșete încrețite, victoriene, cu gulerul înalt pe gât, la fel de victorian, abia s-au întrezărit la manșete și la gulerul sacoului din stofă cadrilată sau pe sub salopetele oversize din jerseu.

Și Marni s-a încadrat în acest trend, propunând bluze cu mâneci lungi, din voal, ce ies pe sub manșetele și la gulerul cu rever al pardesiurilor din vinilin lucios. Iar Loewe a propus mâneci atât de lungi încât degetele nici nu se mai văd, pe sub sacouri din stofă cadrilată, inserții din piele și blană.

Citește și:

Și, adesea, bluzele cu mâneci foarte lungi au fost create elegant, din materiale fine, transparente, prețioase (Alexander Wang și Giambattista Valli din voal și Valentino din tricotaj fin transparent). Și Valli, Tom Ford sau Philosophy au creat bluze cu mâneci interesante și mega-lungi, din materiale prețioase. Valli a mers pe mătase cu flori, Ford pe voal semi-transparent cu animal-print și volane iar Philosophy pe mâneci cu muuulte volane și finisaje din dantelă.

Iar la Balmain bluzele cu mâneci foarte lungi au fost din paiete lucioase mari, în stil solzi de pește, în timp ce Elie Saab și Gucci au mers pe bluze cu mâneci interesante, victoriene, cu volane sau manșete înalte.

Ideea este că bluzele cu mâneci foarte lungi au fost în toate colecțiile. Și, dacă nu au fost bluzele au ieșit în evidență tricotajele (pulovere și cardigane cu mâneci bufante, lungi și oversize la Zimmermann, Gurung, Miu Miu și Fendi) sau sacourile, gecile, paltoanele, cu aceleași mâneci ultra-lungi, adesea trecând de vârfurile degetelor.

Citește și:

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.