Setari Cookie-uri

Contează pe bluzele de inspirație victoriană în acest sezon!

Bluzele de inspirație victoriană au populat catwalk-urile și au fost asortate în toate felurile posibile. De la cele mai firești combinații vestimentare, la cele mai surprinzătoare sau eclectice ținute, aceste bluze cu gulerul deosebit, cu atenție la manșete și mâneci bufante, au captat privirile.

Bluzele de inspirație victoriană, deși par pompoase și prea sofisticate, pot fi alăturate și celor mai casual haine. Cel puțin așa le-au propus designerii și, sincer, pe mine m-au convins!

Prezentările de modă pentru această toamnă-iarnă mi-au arătat că poți purta bluze cu mâneci bufante și alături de jeanșii tăi preferați și bocanci! Mi-au arătat că poți asorta bluze cu mâneci interesante și manșete bogate, sofisticate, cu fuste din piele, hot pants, cizme lungi, cu toc sau pantofi cu calapod bărbătesc. Mi-au demonstrat că poți îmbina bluze cu guler înalt victorian cu fuste midi în carouri, pantaloni casual sau office și chiar fuste mini, din materiale lucioase, precum paietele.

Citește în acest articol despre:

👘 Bluzele de inspirație victoriană sunt o parte importantă din moda acestui sezon
👘 Cum să porți bluze de inspirație victoriană cu mâneci bufante sau volane ori manșete interesante

Citește și:

Una peste alta, bluzele de inspirație victoriană pot fi exact accentul de care ținuta ta are nevoie să fie altfel, să rupă monotonia, să capteze privirile. Aceste bluze cu gulere, mâneci și manșete deosebite, adesea cu inserții de dantele, voal, broderii sau aplicații de volane și încrețituri, deși complicate și aparent prețioase, sunt suficient de versatile încât să le poți asorta cu ușurință oricărei ținute.

camasi si bluze in stil victorian Vezi mai mult propuneri

Bluzele de inspirație victoriană sunt o parte importantă din moda acestui sezon

Am văzut bluze cu mâneci bufante, manșete înalte, strânse pe încheieturi și guler înalt pe gât, cu pieptar plisat la Valentino. Am văzut bluze cu mâneci interesante, în stil victorian la Chloe, unde gulerul a fost înalt pe gât, umerii au fost bufanți și mânecile clopot au fost evazate și cu fantă pe interior.

Citește și:

bluzele de inspirație victoriană

Vezi mai multe cămăși ASOS de inspirație victoriană

Am întâlnit bluze cu guler victorian, cu jabou exagerat ce ajungea învolănat și supradimensionat până la tiv, la Gucci. Croite din materiale lucioase și având mâneci exagerat de bufante, bluzele de inspirație victoriană de la Gucci au fost asortate cu pantaloni la dungă din stofă.

Și la Philosophy au ieșit în evidență bluzele de inspirație victoriană, cu mâneci creponate, bufante și încrețite, cu umerii exagerați. Ele au fost asortate cu salopete cu pantaloni scurți din catifea, dresuri cu picățele și pantofi stiletto.

Extra pont: Ca să înțelegi mai exact valențele eclectismului în care au fost asortate bluzele de inspirație victoriană în acest sezon, caută colecția Philosophy. Aici designerii au îmbinat bluze cu mâneci bufante, bluze cu mâneci interesante, bluze cu guler înalt victorian cu stofe, tweed în carouri și adesea bocanci ori cizme. Fie lăsate la vedere, să strălucească în toată splendoarea lor, fie ca accent pe sub un sacou, rochie, salopetă, vestă, pulover (gulerul înalt și manșetele ce se întrezăresc creează un fel de mister senzual, chiar și atunci când ținuta e androgină sau Grunge), bluzele victoriene sunt, garantat, must-have de sezon.

Citește și:

Cum să porți bluze de inspirație victoriană cu mâneci bufante sau volane ori manșete interesante

Adesea bluzele de inspirație victoriană au fost purtate cu fuste sau pantaloni din același material și culoare ca ele, la fel de fluide, creând impresia de curgere, și fiind perfecte pentru femei ce adoră eleganța. La fel de bine, designerii au ales să le combine și cu pantaloni evazați, lungi și pantofi cu toc.

Creatorii de modă au asortat adesea bluze cu mâneci bufante, boho, romantice, cu fuste mini ori pantaloni scurți, la fel de des din materiale prețioase, bogate, sofisticate. Nu au lipsit din ținute catifeaua, mătasea, satinul, organza, dantela, voalul sau tulle-ul! Am văzut bluze cu mâneci interesante, cu volane la manșete și umeri, și cu guler înalt pe gât, la Elie Saab. Și am văzut multe bluze cu guler înalt victorian, adesea completate de bijuterii desprinse din aceeași epocă, doar ca asortarea restului ținutei să fi fost actuală, modernă, urbană.

Citește și:

cămăși albe romantice de inspirație victoriană Vezi mai multe propuneri de cămăși albe romantice

De altfel, tocmai acest contrast dintre bluzele de inspirație victoriană și fustele, pantalonii, salopetele, rochiile și pantofii aleși de stiliștii marilor designeri au sporit efectul reinventării unei epoci demult apuse, și totuși, atât de actuală!

P.S. Dacă ești pasionată de Perioada Victoriană, de un stil vintage, află că în acest sezon se poartă nu doar bluzele de inspirație victoriană, ci și capele și pelerinele lungi, ample, desprinse din aceeași poveste. Le găsești ca inspirație la Ricostru (din material lucios), Giambattista Valli (paiete pe toată suprafața), Prabal Gurung (catifea albastru-regal, purtată cu cizme metalice aurii). Dar despre asta, vom vorbi pe îndelete într-un alt material.

Citește și:

Pups, Victorian-Diva! ;)

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.