Setari Cookie-uri

Ce piese vestimentare vor mai rămâne pe lista designerilor? [sfaturi de la stilist Ana Amelian Nechita]

Cu fiecare sezon, moda se reinventează. Sau, altfel spus, repetă un fel de ciclu. Ceea ce a fost în trend acum 50 ani este regândit și reinterpretat. Uneori, aceste repetări sau reinventări sunt în intervale mai scurte, de la an la an. Despre ce piese vestimentare vor rămâne după 2018 am discutat cu stilistul Ana Amelian Nechita.

De câteva sezoane, rochiile vaporoase cu imprimeu romantic și broderie florală, sunt nelipsite de pe podium, indiferent de sezon. Ceea ce la un moment dat a fost un microtrend a evoluat în ditamai tendința, fiind interpretat de către majoritatea designerilor.

Aceste rochii au început să apară tot mai des, au primit texturi transparente iar, în vara trecută au fost propuse, în tot romantismul lor, cu geci din piele Grunge. Pe ici, pe acolo. Acum, trendul a evoluat și mulți designeri au mers pe acest contrast.

Cum continuă tendințele în modă și după trecerea acestui an? Ne consultăm cu stilistul Ana Amelian Nechita și îți spunem și ție!

De altfel, întreg sezonul actual este construit pe contraste și juxtapuneri de acest gen: surprinzătoare! Am asistat, deci, la o continuitate a unei piese, ori a unui stil. Și, dacă vorbim de continuitate, ce piese vestimentare vor rămâne după 2018? Ce piese rămân în tendințe după 2018 ca fiind piese must-have, chiar dacă acum nu au făcut neapărat impresie.

Citește și:

Dar și ce piese vestimentare vor rămâne după 2018, deși a părut că au atins apogeul în acest sezon? Am cerut părerea specialistului în styling și modă, Ana Amelian Nechita și te invit să descoperi mai jos ce am aflat de la ea. Așadar, iată pe ce piese vestimentare ce rămân la modă și după anul 2018 te poți baza!

Vezi aici pulovere cu broderie florală

Vezi aici pulovere cu broderie florală

De la pantofi la haine, descoperă ce piese vestimentare vor rămâne după anul 2018!

De ce acest demers? În primul rând de dragul modei. În al doilea rând, de dragul shoppingului deștept, la bani mai puțini. Căci, dacă știi ce piese vestimentare vor rămâne după 2018, știi în ce să investești de pe acum, din actualele trenduri! Te poți baza, deci, pe aceste informații ca să investești de pe acum în articole ce vor fi stylish mai mult de un sezon.

Citește și:

haine cu franjuri ASOS

Alege haine și accesorii cu franjuri de la ASOS

Consider că este o listă destul de stufoasă de piese vestimentare ce rămân la modă după 2018! Texturile metalice, cu irizații strălucitoare și ”parfum” futurist, intergalactic, sigur vor fi un moft pe termen lung. Mizez și pe pardesiurile și paltoanele din stofe în carouri!

Așa cum mizez și pe rochiile lungi și largi, oversize, cu aspect monahal, minimalist. De asemenea, cred că și materialele lucioase ori acelea cu aplicații strălucitoare vor rămâne mai departe în grafic.

Ce piese vestimentare vor rămâne după 2018? Sunt sigură că vom întâlni și la vară și după volanele în straturi, precum și pantalonii lungi și largi, cât și cămășile cu mâneci bufante, interesante. Așa cum nici de gulerele supradimensionate nu vom scăpa prea curând!

Citește și:

Mai pot adăuga pe lista de piese vestimentare ce rămân la modă după 2018 și rochiile-furou, fustele midi, plisate, costumele cu sacou și pantaloni, salopetele retro, cu mânecă lungă, a la anii 60, pielea ecologică în toate culorile și în toate piesele și fustele/rochiile cât mai mini.

De asemenea, mizez pe tot ce înseamnă încorporare de linii efortless, în contrast cu tot ce este prețios, opulent, într-un mix sofisticat, eclectic. Așa cum mizez și pe asortarea tip layering care tocmai ce s-a reîntors și nu cred să se fi epuizat, încă.

Și pentru că am vrut să aflu părerea specialistului despre ce piese vestimentare vor rămâne după 2018, am stat de vorbă cu Ana Amelian Nechita! Așadar, ce piese rămân în tendințe după 2018?

Citește și:

Stilistul Ana Amelian Nechita îți spune tot ce trebuie să știi despre ce piese de sezon merită păstrate în anii următori

Știi încălțămintea sport, cu forme geometrice greu de digerat, pe care Balenciaga a etalat-o pe podium? Ana Amelian Nechita consideră că acești pantofi sport vor rămâne la modă. Din aceeași categorie de extremă kitsch, pe care de altfel o vedem pe catwalk de ceva sezoane, pe lista de piese vestimentare ce rămân la modă după 2018 rămân și logo-urile masive, prezente pe toate piesele vestimentare.

Ce piese vestimentare vor rămâne după 2018? Expertul în styling mi-a spus că și pantofii sport sau stiletto purtați cu șosete la vedere (inventați de același Demna Gvasalia care a popularizat isteria Balenciaga) vor continua să facă valuri printre fashioniste.

Citește și:

sfaturi de la stilistul Ana Amelian Nechita

Trecând spre o notă mai optimistă stilistul crede că borseta va rămâne accesoriul pe care designerii vor marșa și în viitoarele sezoane. De la micromini, la maxi, cu forme grafice atipice sau rigide, borsetele vor fi declarate, încet dar sigur, reginele stilului.

De asemenea pe lista de piese vestimentare ce rămân la modă după 2018 trecem și jachetele sport reinterpretate în manierea urbană, în stilul Stella McCartney sau Calvin Klein. Acestea vor rămâne cu siguranță piesele de rezistență cu aer evergreen.

jachete sport de firmă

Vezi jachete sport aici

Ce piese rămân în tendințe după 2018? Și pantalonii de biciclist propuși de Chanel vor prima în topul preferințelor designerilor. În rest, mix de imprimeuri, elemente de urban-cowboy, franjuri colorate și deja clasicul color block!

Citește și:

Sper că, acum că știi ce piese vestimentare vor rămâne după 2018, să alegi deștept garderoba ta actuală și viitoare, dintr-un foc!

Cât despre asortarea acestor piese-cheie, ne revedem, cu siguranță, în alte materiale viitoare! #Pups!

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.