Setari Cookie-uri

Cele mai șic pardesiuri ale toamnei sunt aici: alege-l pe al tău!

Acest sezon este foarte bogat în ceea ce privește țesăturile, texturile, imprimeurile, culorile, aplicațiile și elementele de croială. Și asta se vede chiar și la jachete, paltoane, pardesiuri. Și pentru că tranziția către iarnă va fi lungă, azi am adus pentru tine cele mai șic pardesiuri ale toamnei.

Pentru mine, anotimpurile de tranziție sunt cele mai frumoase, când mă gândesc la vestimentație. Și asta pentru că atât toamna, cât și primăvara, mi se par cele mai ofertante din punct de vedere stilistic. Iar toamna aceasta cu atât mai mult! Spun asta pentru că în toamna asta se poartă multe țesături, culori, printuri și croieli. Și, adesea, se poartă în straturi, în layering.

Așadar, măiestria stylingului, a îmbinării mai multor piese e cu adevărat necesară.

Cu un pardesiu însă, poți face întreaga ținută să se ”adune”, să fie unitară, echilibrată. Așa că am ales să aduc laolaltă cele mai șic pardesiuri ale toamnei. Unele din țesături interesante, altele în tonuri îndrăznețe, așa cum îi place lui 2018, altele cu elemente de croială spectaculoase.

Citește și:

Și, înainte să spun totul, așa, fără pic de mister, înainte să spun ce pardesiuri se poartă în toamna asta, mai spun doar că designerii marilor case de modă, de la Paris la New York, Londra sau Milano au îmbinat perfect confortul, funcționalul cu detaliile estetice. În rest, sezonul acesta oscilează între retro și futurism, cu popas în actualitate, desigur. Așadar, te invit să vezi mai jos selecția mea de pardesiuri șic de toamnă.

Pardesiuri în toate stilurile în acest sezon: ce alegi?

Spuneam că anotimpul acesta pendulează între retro și futurism, cu infuzie de prezent. Ca să ne înțelegem mai bine, când vorbim despre pardesiuri șic de toamnă, vorbim despre oscilare între detaliile de trenci și uniforme militărești, texturi îndrăznețe precum pielea sau țesături de influență britanică.

Citește și:

Cele mai șic pardesiuri ale toamnei sunt tip halat

Cele mai șic pardesiuri ale toamnei tip halat

Pe lista de pardesiuri șic de toamnă, trecem și tot ce înseamnă piese groase, masive, supradimensionate, fie prin diferite elemente (gulere, revere, clapetele buzunarelor, cordoane), fie prin formă, cu ajutorul dublurilor matlasate. Spuneam mai sus că designerii nu au știrbit deloc confortul! Vorbim de sezon rece și, chiar dacă ținutele sunt sofisticate, feminine, elegante, ele sunt fără doar și poate funcționale!

Și pentru că am vorbit despre sofisticare, fii atentă și la detaliile cu adevărat curajoase, pentru femeile ce nu se tem de a explora moda. Care sunt acele detalii? Ce pardesiuri se poartă în toamna asta, mai exact? Am realizat o listă mai jos cu cele mai șic pardesiuri ale toamnei și te invit să-ți alegi ”arma letală”! Scroll, baby!

Citește și:

Cele mai șic pardesiuri ale toamnei sunt aici! Descoperă-le!

Te invit să descoperi cele mai șic pardesiuri ale toamnei, așa cum s-au văzut pe podium, în prezentările marilor designeri. Am adunat o listă cu piese-cheie în acest anotimp și vei avea de ales între croiala de halat, amplă, confortabilă, texturile cadrilate, pardesiuri șic de toamnă, realizate din materiale WOW (de exemplu piele sau vinilin) și motive ”stridente” sau și mai bine, ”gălăgioase”.

Înainte să îți spun ce pardesiuri se poartă în toamna asta, mai adaug un detaliu: se poartă în general lungimea până în pământ, ori midi, rarisim piese scurte! Așadar, iată cele mai șic pardesiuri ale toamnei:

Găsești pardesiuri cu pattern aici

Găsești pardesiuri cu pattern aici

Citește și:
  1. Se poartă pardesiul croit larg, stil halat, cu cordon prins lejer

Okay, ideea este cam așa: designerii au spus sus și tare: pe lista cu cele mai șic pardesiuri ale toamnei la loc fruntaș este orice fel de pardesiu ori palton cu cordon în talie. Cu atât mai mult dacă este lung, larg, pufos, sofisticat. Lână, cașmir, cele mai interesante stofe - se poartă când vine vorba de ”halatele” de stradă.

Extra pont: se poartă ideal cu cizme largi, lungi, ”adunate” pe gambe. Inspirație găsești la MSGM, Lemaire, Burberry.

  1. Pardesiuri șic de toamnă: mizează pe pardesiuri din piele!

Între sofisticate, Dominatrix și pasiunea pentru vinilinul lucios al anilor 80 și 90 se situează stilurile de pardesiuri șic de toamnă croite din piele. De la croială curată, clean, minimalistă, cu trimitere la trenci (Acne, Max Mara, Miu Miu) la detaliile șaptezeciste la Chloe sau Loewe până la tonuri pământii, de toamnă, nude, ba chiar și burgundy sau violet.

Citește și:

Extra pont: mizează pe lungime midi, croială cu cordon în talie, gulere și revere puternice sau buzunare interesante!

  1. Pardesiul în carouri de inspirație britanică

De la modele cambrate, pe corp la croieli largi, oversize, lălâi (scuzați termenul mai Street Style, dar mi se pare cel mai relevant), de la pătrățele mici, amintind de casa de Wales, la țesăturile cadrilate tip ecosez ori tartan, carourile au fost peste tot!

Extra pont: găsești cele mai șic pardesiuri ale toamnei, desigur din țesături cadrilate, la Balenciaga, Lemaire, Erdem, Calvin Klein, Givenchy, Michael Kors, Balenciaga, Dries Van Noten, Sacai, Self Portrait! De asemenea, te poți baza pe acest trend: va continua și după această toamnă!

Extra-extra pont: cu siguranță, alege modelele cu manșete interesante, gulere deosebite, mâneci raglan sau umeri mari, închidere bărbătești, la două rânduri de nasturi. De asemenea, pe lista cu cele mai șic pardesiuri ale toamnei sunt modelele în carouri, în culori tari sau contraste cromatice.

Citește și:
  1. Printre cele mai șic pardesiuri ale toamnei se numără și cele cu print leopard

Oh, da! Imprimeul leopard nu doar că nu a mai dispărut de pe podium de vreo 10 ani, dar acum apare în piese dominante, mari, care își fac imediat prezența cât ai zice… ”roaaaar!”. Calvin Klein, Victoria Beckham, Kors, Roberto Cavalli, Max Mara au propus pardesiuri șic de toamnă, mizând pe animal-print!

Extra pont: se poartă aceste pardesiuri ton sur ton, cu mult leopard în completare. Take it or leave it! Dar dacă îl porți, să fie cu curaj! Altfel, te sfâșie cu totul! pardesiuri din piele și vinilin

Alege pardesiuri din piele și vinilin de pe ASOS

  1. Ce pardesiuri se poartă în toamna asta? Cele din țesături interesante sunt must-have!

Ce înseamnă mai exact texturi interesante? Ce pardesiu se poartă în toamna asta, ce modele sunt făcute din materiale ce captează privirea? De la materiale prețioase la cele peliculizate, cu irizații metalice sau strălucitoare, poți miza pe texturi eye-catching. Paiete sau catifea sunt de-ajuns?

Extra pont: cu siguranță printre cele mai șic pardesiuri ale toamnei se numără și cel cu tentă spațială, futuristă, din material lucios, amintind de plastic sau PVC. Îl găsești la Calvin Klein, Margiela, Balmain, Siej Marjan, Area.

În concluzie, nu e loc de modele simple, culori liniștite sau croieli cuminți! Nu există ”mai domol” în acest anotimp. E ca și cum, când au creat cele mai șic pardesiuri ale toamnei, designerii s-au gândit: ”Mare lucru nu se vede pe dedesubtul hainei, să facem să se vadă haina de departe!”

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.